Hem » Naglar » Nageltrender att ha koll på

Nageltrender att ha koll på

Nytt år då vi återigen kan förvänta oss nya trender inom skönhet och mode. Vi ser färger, glitter, mönster, korta och långa naglar. Många trender som är klassiska som de röda naglarna, nude och diskret manikyr är kvar. Visst kan man se nageltrender men just nu är det så mycket att välja på så det känns som det endast är fantasin som sätter gränserna. Snygga naglar är en av de bästa accessoarerna. 

Gör själv eller gå till proffs

Är du inte van så kan det krävas en  hel del övning innan du får till ett bra resultat. Det finns gott om olika produkter, lack och kit som du kan använda dig av om du själv vill skapa dina nageltrender men det finns även proffs inom området. Man kan använda sina egna naglar men man kan även bygga på sina naglar med exempelvis gele eller akryl, vilket är mycket vanliga tekniker att använda. 

nageltrender

Gelenaglar 

Gelenaglar skapas av gelematerial precis som du kan lista ut från namnet. Gele läggs på dina naglar och härdas sedan i UVA-ljus som är en variant av UV-lampan. Vill du har längre naglar kan detta byggas av gele eller genom att använda tippar. Gelen är doftfri vilket kan vara bra för de som är känsliga mot dofter.

Hamnar det gele på huden kan det gör ont när det härdas och du kommer att uppleva en brännande känsla när naglarna härdas. Det beror på att blodkärlen under dina naglar är känsliga men härdningen och den obehagliga känslan går snabbt över. Gele går lätt att forma efter och ger ett mer naturligt resultat. Dock är det inte lika kraftfullt som akryl. Här kan du hitta flera bra produkter i vårt test bästa gelenaglar.

Gellack

Gellack är ett mellanting mellan gelenaglar och vanligt nagellack. Det är nämligen ett lack blandat med gel och måste för det mesta härdas i en UV-lampa. Lacket kommer efter härdningen att sitta lika länge och bra som gelenaglar.  Ett annat namn för gellack är Shellack. Fina gellack produkter hittar du här, bästa gellack.

Akrylnaglar

Akrylnaglar görs med ett akrylpulver som blandas tillsammans med vatten. För att härda behövs ingen UV-lampa som gelenaglarna behöver. Det räcker att akryl kommer i kontakt med syra för att den ska stelna. Akryl är starkare än gele och används oftast om någon vill ha riktigt långa naglar. Materialet doftar starkt så är du känslig för dofter kanske du ska välja ett annat alternativ. 

Olika trender vi kan se

Det finns trender inom allt du kan tänka dig och vi ser också hur nya trender när det gäller naglar dyker upp men vi ser även trender som håller i sig. Huvudsaken är egentligen inte att följa en trend utan se det som inspiration. Det viktigaste är att du trivs och att du känner dig snygg med dina naglar. 

glitter och gellack

Diskret manikyr / Nude

Manikyr passar alla händer och passar både till korta och långa naglar. Genomskinlig manikyr design passar alla former av naglar och ser riktigr bra ut. En genomskinlig manikyr betonar alla brister så se till att nagelplattan är helt slät. 

Gillar du varken färg, pastell eller glitter kan du trösta dig med att nude fortsätter att dominera. 

Galaxnaglar

Något som är svårt att få till själv kanske men en trend som kommer vara helt rätt under 2022 är galaxnaglar. Få inspiration från stjärnhimlen och solsystemet. Färgskimrande naglar med glitter.

Manikyr med twist

Fransk manikyr har länge varit en klassiker men nu ska du satsa på färgglada eller mönstrade tippar. Prova kombinera flera färger för att göra trenden intressant och livfull. 

Glitter, glitter, glitter

Glittriga naglar är det vanligt att vi ser till nyår när alla vill glittra loss men nu kan vi se att det är en trend som håller i sig. Måla hela nageln med glittrigt lack eller skapa glamour genom att testa att endast måla tippen. Passar både till fest och vardag. 

Grafisk design

Grafisk design är trenden där enkel nagelbädd pryds av grafiska linjer. Små prickar, ett schackbräde eller tunna linjer är några exempel som kan vänta. Det är detaljerna som räknas. 

naglar grafisk design

Flera olika nyanser eller färger

Ett sätt att göra en manikyr roligare är att blanda olika färger kanske olika pastellfärger, regnbågens färger eller olika nyanser av samma färg. Olika färger kan vara effektfullt och kul. 

Färg efter säsong

Det går även trender i årstider. Till hösten ser man mer av de mörkare nyanserna såsom vinrött, brons och liknande men till sommaren ser man mer utstickande färger som neonfärger men även olika pastellfärger. 

Trender efter tema

Det är även vanligt att man väljer naglar efter tema på fest eller vad man ska ha på sig. Ska man på temafest vill man matcha från topp till tå. Då kan man välja och vraka mellan alla olika trender, färger och dekorationer. Det som är roligt med nageltrender är att det finns många olika och något som passar alla.

Låt fantasin och kreativiteten flöda så kommer du hitta rätt. Dessutom är det något som du kan ändra ofta du behöver inte köra pastell alltid utan variera dig och prova dig fram. 

Vet du vad en nagelolja gör för nytta? Läs här om bästa nageloljan just nu.

Uppdaterad 2022-12-28