Hem » Hår » Bästa värmespolarna 2022

Bästa värmespolarna 2022

Om du vill ha stora Hollywood-lockar i håret, då är värmespolar något av det bästa du kan använda. De är skonsamma mot håret och ger direkt ett snyggt resultat som håller hela dagen.

Vi på Beautiq har genomfört ett stort test för att utse de bästa spolarna för just ditt hår. Allt för att du ska kunna styla en riktig toppenfrisyr. 

Topp 3 produkter – Bästa värmespolar

remington värmespolareRemington – Ionic Värmespolar
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 499 kr
Suveränt fina betyg av användare, sitter bra och ger fina lockar är några av kommentarerna. En testvinnare hos oss.
Till Butik | Ad – Ly
remington-varmespolar-pro-1Remington – PROluxe Collection Värmespolar
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 799 kr
Vår test två är även den från Remington. 20 spolar i olika storlekar som passar bra både på kort och långt hår. Omtyckt av användarna.
Till Butik | Ad – Ly
fastcurl-remingtonRemington – Fast Curls Värmespolar
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 549 kr
Snabba värmespolar som ger fina lockar på nolltid. Snabba genom att de har ett specialsystem för snabbfästning av håret. Även en speciell kärna som behåller värmen en längre stund. Bra betyg.
Till Butik | Ad – Ly

Hela bäst i test listan hittar du här.

bästa värmespolarna

Bäst i test värmespolar – vår topplista

Det finns mängder med värmespolar att välja mellan på marknaden. Dels i olika storlekar och dels med olika funktion. Vi har granskat och testat olika varianter från olika skönhetsmärken. Efter en noggrann jämförelse har vi därefter sammanställt en bäst i test-lista.

Givetvis har vi tagit åt oss av användares recensioner och omdömen. Det är trots allt viktigt att veta hur bra spolarna fungerar när frisyren väl ska fixas. 

Nr 1 – Remington – Ionic Värmespolar

Vår testvinnare kommer från Remington, vilket är ett riktigt kvalitetsmärke när det gäller hårstyling. Det märks även i den här produkten där de har tagit fram väldigt fina hårrullar för varm styling.

Spolarna är mycket snyggt designade och känns lyxiga att förvara framme. I den här förpackningen får du hela 20 rullar, vilket är mer än nog även för människor med långt hår. Rullarna är täckta med en jonisk beläggning, vilket säkerställer att dina lockar blir fria från tråkigt friss. 

Användare har gett stylingverktyget mycket höga betyg och skriver att de skulle rekommendera det till alla. De upplever att lockarna blir väl definierade och det är enkelt att lära sig tekniken med att rulla upp håret. 

remington värmespolareRemington – Ionic Värmespolar
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 499 kr
Suveränt fina betyg av användare, sitter bra och ger fina lockar är några av kommentarerna. En testvinnare hos oss.
Till Butik | Ad – Ly

Nr 2 – Remington – PROluxe Collection Värmespolar

PROluxe Collection är ett stylingverktyg som verkligen ger dig vackra lockar. Här får du tjugo hårrullar, så det är ett bra stylingverktyg för dig med både långt och kort hår. Det ingår klämmor som gör det enkelt att sätta fast rullarna i håret. 

Designen går i olika ljusrosa nyanser, något som ger ett lyxigt intryck. Det tar endast 90 sekunder att värma upp rullarna innan de är redo att använda. Därefter kan du rulla ut håret igen efter cirka fem minuter. 

Spolarna har en sammetsyta och varierar i storlek. Här får du både mellanstora och stora rullar, vilket är perfekt för dig som vill få ett mer naturligt resultat. 

remington-varmespolar-pro-1Remington – PROluxe Collection Värmespolar
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 799 kr
Vår test två är även den från Remington. 20 spolar i olika storlekar som passar bra både på kort och långt hår. Omtyckt av användarna.
Till Butik | Ad – Ly

Nr 3 – Remington – Fast Curls Värmespolar

Fast Curls från Remington är värmerullar som snabbt fixar fina lockar i ditt hår. Spolarna har en liten klämma som gör det enkelt för dig att fästa hårtopparna innan du rullar upp hårslingan. Därefter kan du klämma fast spolen i håret med hjälp av den större medföljande klämman.

Spolarna får extra pluspoäng för att de har en jonfunktion som ger ett frissfritt resultat till håret. På så sätt får du mer släta lockar. 

Stylingverktyget består av 20 hårrullar i tre olika storlekar. Därmed passar de bra för både långt och kort hår. Uppvärmningen är mycket snabb och tack vare en indikatorlampa vet du direkt när spolarna är redo att användas.

fastcurl-remingtonRemington – Fast Curls Värmespolar
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 549 kr
Snabba värmespolar som ger fina lockar på nolltid. Snabba genom att de har ett specialsystem för snabbfästning av håret. Även en speciell kärna som behåller värmen en längre stund. Bra betyg.
Till Butik | Ad – Ly

Nr 4 – BaByliss – Thermo-ceramic Rollers

Thermo-ceramic Rollers får fina omdömen från användare och i vår granskning så visade de sig hålla hög kvalitet. Här får du sammetsklädda spolar av hög kvalitet som är enkla att rulla upp håret på.

Rullarna kommer i tre olika storlekar, vilket för att du kan skapa en voluminös frisyr och mjuka lockar. Det ingår två olika sorters klämmor och metallbyglar för att sätta fast spolarna i håret. Det är lite pilligt innan du får in rätt teknik, men resultatet blir ändå förvånansvärt fint. 

Även detta stylingverktyg har en jonfunktion för att ge dig en slät frisyr. Användare har bland annat kommenterat att spolarna är enkla och smidiga att använda. 

babyliss-rollersBabyliss – Thermo Ceramic Rollers
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 594 kr
Bästa värmespolarna från Babyliss. Keramiska rullar som fördelar värme jämnt och skonsamt.
Till Butik | Ad – Nf

Övriga på vår topplista för bästa värmespole

Fler tester pågår…..

Guide inför köp av värmespolar 

Med hårrullar får du snabbt och enkelt en fin frisyr. Trots att du använder värme för att styla håret med spolarna så sliter de inte alls lika mycket som en locktång. Det är därför ett bra val för dig som vill ha ett välvårdat hår.

Vem kan använda hårspolar?

De allra flesta kan använda värmespolar. Det är ett enkelt stylingverktyg som inte kräver någon erfarenhet. Det krävs dock att håret är så pass långt att det kan rullas upp på hårspolarna. Vi på Beautiq rekommenderar därför att ditt hår är minst en decimeter långt när du stylar det. 

Vad är bäst – små eller stora värmespolar?

När du jämfört olika stylingverktyg så kommer du märka att det finns olika storlekar på spolarna. Du kan välja mellan små och stora spolar. Vad som är bäst beror på vilket resultat du vill uppnå.

När du väljer vilka spolar du ska köpa bör du därför fundera på om du vill ha små, täta lockar eller stora lockar. För kort hår är små spolar oftast det bästa valet. Om du däremot har mycket långt hår så kan stora hårspolar vara ett bättre alternativ. Då kan du få stor volym som håller hela dagen. 

Vad karakteriserar de bästa värmespolarna?

För att hitta de bästa värmespolarna så har vi valt att kika på olika värmeverktygs egenskaper. Det vi anser karakteriserar riktigt bra hårrullar är följande egenskaper: 

 • Snabb uppvärmning för snabb styling
 • Hårklämmor på spolarna att fixera hårtopparna med vid upprullningen
 • Hårklämmor att fixera spolarna med
 • Flera olika temperaturinställningar
 • Plånboksvänligt pris
 • Jonfunktion för ett slätt och frissfritt resultat

Det här är de egenskaper som vi anser att du bör kika efter. Alla produkter i vårt test uppfyller alla eller flera av dessa krav. Genom att ställa höga krav på de rullar du väljer så är chansen högre att du blir nöjd. 

När du väljer vilka värmespolar du ska köpa så är det alltid bra att göra en ingående jämförelse mellan olika produkter. Då ser du direkt vilka som uppfyller dina krav och vilka som inte håller måttet.

Hur använder man värmespolar?

Att använda varma hårrullar är relativt enkelt, även för de som är helt nya. Det bästa tillvägagångssättet går till så här:

 1. Sätt ner spolarna i den lilla lådan och starta den för att värma dem.
 2. Spraya ditt hår med en värmespray. Då skyddar du ditt hår mot värmen från hårrullarna.
 3. Dela in håret i sektioner.
 4. Rulla upp håret på spolarna, sektion per sektion. Sätt fast spolarna med de eventuellt medföljande hårklämmorna.
 5. Låt rullarna sitta kvar tills de har svalnat.
 6. Ta försiktigt ut hårrullarna ur håret och spraya generöst med hårspray för att fixera frisyren. 

Med rätt teknik och tålamod så får du ett resultat som håller hela dagen. De flesta behöver dock lite övning innan resultatet blir perfekt. 

stora värmespolar

Att tänka på när du ska köpa värmespolar 

När du ska köpa nya hårspolar så kan det kännas svårt att välja rätt produkt i det stora utbudet. I vårt test har vi därför valt ut de populäraste produkterna och recenserat dem. Genom att kika på vår topplista så blir det förhoppnings enklare för dig att välja vilket stylingverktyg du ska köpa.

För att hitta de bästa spolarna för just dig så bör du fundera på ditt stylingbehov. Fundera bland annat på hur snabbt du vill att stylingen ska gå. Om det är viktigt för dig att det går snabbt, då ska du kika efter spolar med snabb uppvärmning.

Fundera även på vilket resultat och vilken slags lockar du vill ha. För stora, mjuka lockar så bör du välja stora hårspolar. För små, täta lockar så bör du välja smala hårspolar. 

Alternativa leverantörer och inköpsställen

De flesta av våra produkter kan även köpas hos exempelvis LykoÅhlens eller Stylingagenten, vi har valt bäst pris och frakt när du går till butik vi knapparna, men har du annat du ska köpa så använd gärna någon av dessa alternativa leverantörer.

värmespolar

Bästa värmespolarna

Vår provpanel har gjort en gedigen test av olika värmesplar där du hittar vår favorit i topplistan. Vi har även tagit del av andras tester och studier. Detta sammanvägt med en stor mängd användardata har skapat vår egen topplista.

Här kommer du till vår topplista över bästa värmespolar.

FAQ – vanliga frågor om värmespolar

Vilken storlek bör jag ha på värmespolarna?

Små är bra för små täta lockar och för kort hår och vice versa.

Hur länge ska värmespolarna sitta i?

Det är lite olika för olika typer och för vilket resultat men räkna med ca 1 timme.

Var kan jag köpa värmespolar?

För vår del är det nätet som gäller. Men det finns oftast värmespolar även hos apotek och större varuhus

Kan värmespolarna skada mitt hår?

Nej värmerullarna skadar inte ditt hår, men det rekommenderas inte att sova med dem då detta kan slita.

Läs gärna fler av våra tester och guider. Kanske denna som handlar om bästa locktången kan vara något för dig.

 Bästa värmespolar – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Remington – Ionic Värmespolar
 2. Mest sålda : BaByliss – Thermo-ceramic Rollers
 3. Bästa skonsamma : BaByliss – Thermo-ceramic Rollers
 4. Snabbaste värmerullarna : Remington – Fast Curls Värmespolar

Källor

https://curlingdiva.com/history-of-hair-rollers/