Bästa värmeskyddet 2021

Är du en av de som dagligen använder värmeverktyg för att styla ditt hår? I så fall bör du skydda ditt hår mot värmen så att det inte utsätts för onödigt slitage med kluvna toppar som följd.

Vi kommer att testa alla populära värmeskydd på marknaden för att utse vilket som är bäst i test i kategorin bästa värmeskyddet. Det finns nämligen många att välja mellan och några av de bästa märkena är GHD, Revlon och Kérastase.

Att skydda håret mot värmen är ett måste om du vill kunna föna, platta och locka ditt hår utan att det blir matt och slitet. Häng med så kikar vi på vilka produkter som är bäst och vilka som du bör använda när du stylar håret.

Topp 3 produkter – bästa värmeskyddet

Hela bäst i test listan hittar du här.

Bäst i test värmeskydd för ditt hår – vår topplista

I vårt stora test av värmeskydd för hår har vi testat, granskat och läst recensioner för att utse vilken värmespray eller värmekräm som är bäst på marknaden. Bäst i test blev Uniq One från Revlon Professional, men sprayen blev utmanad av många andra produkter som även dem höll måttet. Kanske kan du hitta din nya favorit på vår topplista?

bästa värmeskydd för håret

Nr 1 – Revlon Professional – Uniq One All In Hair Treatment

Vår testvinnare är Uniq One All-in-One Hair Treatment tack vare dess vårdande egenskaper som skyddar ditt hår mot värme. Det här är en riktig stjärna som alla användare älskar, något som syns på de höga betygen som värmeskyddet har fått.

Produkten reparerar torrt och skadat hår samtidigt som det skyddar hårstråna mot mer skada när du använder värmeverktyg såsom plattång och hårfön. Det förhindrar dessutom att håret krusar sig och du undviker friss. Som om inte det vore nog så ger denna värmeskyddsspray ett mjukt och glansigt resultat och skyddar håret mot UVA- och UVB-strålning.

Användare tycker att värmesprayen luktar gudomligt gott samt att den snabbt går in i håret och endast lämnar lite stadga kvar. I vårt test visade det sig vara en stor flaska som räcker länge och sprayen är dessutom mycket dryg.

Revlon Professional - Uniq One All In Hair Treatment testvinnare värmeskydd

Revlon Professional är ett kvalitetsmärke vars produkter man alltid kan lita på och Uniq One All In Hair Treatment är inget undantag. Du kan med fördel använda produkten varje dag för att skydda ditt hår mot värme och slitage.

Nr 2 – IDA WARG – Heat Protecting Spray

Heat Protecting Spray från Ida Warg är en värmeskyddsspray som fått högsta betyg av användare. Ida Warg är ett relativt nytt svenskt skönhetsmärke som tillverkar veganska produkter. Den här sprayen är alltså det bästa värmeskyddet för dig som vill ha en djurvänlig produkt.

Värmeskyddet innehåller provitamin B5 och skyddar håret mot slitage när du använder värme för att styla det. Du ska alltså applicera produkten innan du fönar, plattar eller lockar håret. Det är mycket snyggt designad flaska på 150 ml som räcker länge trots att du kanske använder produkten varje dag.

Det återfuktande formulan lägger sig som ett skyddande lager runt varje hårstrå för att skapa ett skydd, samtidigt som du inte märker att du har något i håret. Produkten slätar samtidigt ut håret så att du slipper friss. Istället får du ett mjukt och blankt hår.

Användare är lite oense om lukten, men många anser att sprayen luktar riktigt gott. De anser att värmeskyddet ger håret en viss stadga och att det fungerar väldigt bra att använda.

Nr 3 – GHD – Bodyguard Heat Protect Spray

Bodyguard Heat Protect Spray från GHD är en ett värmeskydd som snabbt får jobbet gjort. Du behöver bara spraya håret med denna värmespray och sedan skyddar den håret när du använder värmeverktyg som hårfön och locktång.

Bodyguard Heat Protect Spray kommer i en mycket snygg förpackning med ett lyxigt utseende. Flaskan känns exklusiv och trots att den är något mindre än övriga förpackningar på vår topplista så är produkten dryg.

Sprayen är lätt och ger en jämn look. Du kan använda den varje dag för att skydda håret mot värmeslitage. På så sätt behöver du inte oroa dig när du stylar håret. Sprayen kan användas i både handdukstorkat och torrt hår, allt beroende på vilket stylingverktyg du ska använda.

Användare ger denna spray från GHD högsta betyg och tycker att den är både volymgivande och vårdande. Dessutom är det många som hyllar den goda doften och upplever att deras hår är väl skyddat.

Nr 4 – Kérastase – Resistance Ciment Thermique

Resistance Ciment Thermique från Kérastase är en härlig produkt som skyddar ditt hår mot värme samtidigt som den luktar fräscht och gott. Till skillnad mot de andra produkterna så är inte det här någon värmespray, utan det är istället en kräm.

Den vårdande krämen är enkel att massera in i hårlängderna när du ska föna eller styla håret med värme. Det är en värmeaktiverande behandling som skyddar ditt hår mot värme även om det är försvagat och slitet. När krämen har masserats in i håret så aktiveras dess egenskaper när du applicerar värme från dina stylingverktyg. Ju mer värme du tillför, desto mer tränger produkten in i hårstråna.

Resistance Ciment Thermique är det bästa värmeskyddet för dig som vill undvika sprayer. Denna kräm stärker håret inifrån och är mycket dryg. Krämen har fått många recensioner på nätet där användare skriver att det är deras favoritprodukt och att den gör både håret blankt och luktar gott. I vårt test av värmeskydd är det här därför en klar favorit på vår topplista bland såväl användare som testpanel.

Guide inför köp av värmeskydd

Ditt hår kommer att tacka dig om du använder ett värmeskydd innan du stylar håret med värmeverktyg. Det kommer helt enkelt att må mycket bättre när det inte utsätts för värme och slitage. Produkten omfamnar varje hårstrå och skyddar ditt hår mot kluvna toppar, friss och slitage. Dessutom kommer det att bli blankt och fint istället för matt och trassligt.

Varför behöver jag skydda håret mot värme?

Det är allmänt känt att värme sliter väldigt mycket på håret. Om du regelbundet torkar håret torrt med en hårfön, värmluftsborste och/eller plattar håret utan att skydda det så kommer ditt hår snabbt att bli matt, torrt och skadat.

Genom att använda en värmeskyddsspray eller en kräm som omsluter varje hårstrå så skyddar du håret och värmen kommer inte åt att skada det. Sprayen eller krämen utgör alltså en sköld mot den höga värmen.

Vilket värmeskydd ska jag välja?

När du ska köpa en värmeprodukt bör du fundera på om du vill ha en värmespray eller om du vill ha en kräm. Båda är enkla att använda och fördela i håret, det är helt enkelt en smaksak vad man föredrar.

Generellt så fungerar dock en spray bättre i tunt, skandinaviskt hår eftersom den är lätt. Då undviker du att håret känns tungt och flottigt. Tjockare hår kan må bättre av en kräm som har lite tyngd och stadga i sig.

Så här använder du ett värmeskydd

Hur du använder din produkt beror på vilket sorts stylingverktyg du ska börja med att använda. Om du ska föna ditt hår så applicerar du produkten i handdukstorkat hår. Om du däremot ska använda en plattång eller en locktång så kan du applicera produkten i torrt hår.

  • Kamma igenom håret
  • Dela upp håret i sektioner
  • Applicera produkten på varje sektion så att den blir jämt fördelad
  • Styla håret med ditt värmeverktyg
värmeskydd för användning av locktång mm

Tänk på att applicera skyddet innan någon annan stylingprodukt så att den verkligen skyddar hårstråna.

Då bör du använda en värmespray eller värmekräm

För att verkligen skydda ditt hår mot slitage är det viktigt att du använder din värmeprodukt varje gång du stylar håret med värme. Du bör alltså applicera sprayen eller krämen varje gång du ska föna, platta eller locka håret.

Du kan använda produkten varje dag och produkten i sig sliter inte på ditt hår. Om du plattar håret på dag ett och sedan ska platta det lite extra på dag två, då bör du applicera produkten på båda dessa dagar.

Att tänka på när du ska köpa värmeskydd

Du kan hitta bra produkter för ditt hår överallt, både i din lokala matbutik, hos frisören och i onlinebutiker. När du köper en värmeskyddande produkt finns det några saker som du bör ha i åtanke:

  • Vilken sorts hår du har – Olika produkter fungerar olika bra på olika hårtyper. Det kan därför vara värt att testa olika produkter innan du hittar det bästa värmeskyddet för just ditt hår.
  • Vilka ingredienser produkten innehåller – Om du är noggrann med vilka produkter du använder och deras ingredienser, se då till att kika på ingredienslistan. Om du följer balsammetoden för lockigt hår behöver du till exempel använda en produkt utan silikon i.
  • Vilken sorts produkt det här – Fundera på om du vill ha en spray eller en kräm som du masserar in i håret. Sprayen är lättare, medan en kräm passar bra för tjockare hår.
  • Läs recensioner – Det bästa sättet att hitta ett bra produkt på är att läsa test och recensioner från användare. Då kommer du att få bra råd och tips från de som faktiskt använder produkten.

Vanliga frågor – värmeskydd

Vilket värmeskydd är bäst?

Vi utsåg Uniq One All-in-One Hair Treatment från Revlon Professional till det bästa värmeskyddet. Alla produkter på vår topplista gjorde dock bra ifrån sig i vårt test.

Behöver jag använda värmeskydd när jag fönar håret?

Ja, om du vill skydda ditt hår mot värmen så måste du använda en värmeprodukt även när du fönar håret. Hårföning kan slita lika mycket på håret som plattänger och locktänger gör

Kan jag använda produkten varje dag?

Ja, du kan använda ditt skydd varje dag utan att det sliter på håret. Genom att skydda håret varje gång du använder värmeverktyg så kommer ditt hår att bli lenare, mjukare och blankare.

Bästa värmeskydd – vår modell

Vi gör tester, läser recensioner, användarbetyg, omdömen och andra sidors tester när vi gör våra topplistor. Många källors input anser vi vara den bästa metoden för att hitta de bästa produkterna.

När vi bestämt vilka produkter vi vill ha med så gör vi en genomgång av 20 av de största återförsäljarna för att se vilka som har bäst köpvillkor för pris, frakt och service.

Här kommer du till vår topplista över bästa värmeskydd.

Bästa köpställe för köp

handla värmeskydd på nätet

Det finns som med de flesta produkter möjlighet att få tag i värmeskydd hos många livsmedelsaffärer eller hos specialiserade butiker och frisörer. Vill du hitta en billig produkt eller kanske den allra bästa som ändå är dyr i affären så ska du använda våra föreslagna butiker online, detta kan du hitta i våra topplistor

Där får du alltid bästa priset.

Sammanfattning

Använder du ofta värmeverktyg för att styla håret? I så fall bör du skydda ditt hår mot värmen så att det inte utsätts för onödigt slitage med kluvna toppar som följd.

Det är allmänt känt att värme sliter väldigt mycket på håret. Om du regelbundet torkar håret torrt med en hårfön och/eller plattar håret utan att skydda det så kommer ditt hår snabbt att bli matt, torrt och skadat.

Genom att använda en värmeskyddsspray eller en kräm som omsluter varje hårstrå så skyddar du håret och värmen kommer inte åt att skada det. Sprayen eller krämen utgör alltså en sköld mot den höga värmen.

Källor

https://www.nordicfeel.se/..varmeskydd

https://lyko.com/allt-du-vill-veta-om-varmeskydd