Hem » Hår » Bästa tången för ditt hår

Bästa tången för ditt hår

Letar du efter fräscha sommarlooken med vågor i håret, lockar eller kanske helt platt hår? Då har du kommit rätt. Här går vi genom vilka olika tänger som finns och vad de ger för resultat. 

Vilken som är den bästa tången för ditt hår beror dels på vilken typ av hår du har och dels på vilket resultat som du eftersöker. Ta del av vår artikel för att hitta den bästa tången. 

Letar du efter fräscha sommarlooken med vågor i håret, lockar eller kanske helt platt hår? Då har du kommit rätt. Här går vi genom vilka olika tänger som finns och vad de ger för resultat. 

Vilken som är den bästa tången för ditt hår beror dels på vilken typ av hår du har och dels på vilket resultat som du eftersöker. Ta del av vår artikel för att hitta den bästa tången. 

Toppkandidater hårtång

quartz-crimperRose Quartz Crimper 2165CE
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 459 kr
Den här krustången är så stor att även du med tjockt hår kan få en fin krusig look snabbt! Med 10 värmeinställningar och keramiska plattor blir resultatet jämnt och fint. Många tycker att den ger ett jättefint resultat, men att den inte direkt lämpar sig som ett verktyg för att skapa volym på grund av storleken.
Till Butik | Ad – Ly
RemingtonkrusRemington Krustång S3580
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 449 kr
Fint krusat hår till ett riktigt trevligt pris! Remingtons krustång har keramiska plattor som gör håret mindre statiskt, en uppvärmningstid på 30 sekunder och justerbar temperatur så att det ska passa just ditt hår.
Till Butik | Ad – El
artist-waveDeepWaver
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 645 kr
Den här vågtången från Cera gör med sin keramiska beläggning och stora temperaturomfång ditt hår vackert vågigt! Den gör riktigt tydliga vågor som håller länge, och de som har använt den tycker att den ger ett fint resultat samtidigt som den är lätt att använda!
Till Butik | Ad – Nf
obh-artistOBH Nordica ArtistEasy Waves
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 399 kr
Om du vill ha blankt och vågigt hår ska du testa den här! Med sin keramiska beläggning tar det bara 2 minuter att värma upp den, och sen är det bara att styla håret. Med sitt billiga pris får den ett stort plus, och användarna tycker att den gör snygga vågor som håller!
Till Butik | Ad – NF
bästa hårtängerna för att fixa till ditt hår

Hårtänger

Det finns många olika typer av hårtänger. Varje kategori har i sin tur en uppsjö av alternativ att välja mellan. Det som avgör vad du ska leta efter för tång är framför allt vilket resultat som du är ute efter. Även vilken hårtyp som du har kan påverka vilken tång som blir bäst för just ditt hår. Nedan går vi genom olika typer av tänger och vilket resultat du kan förvänta dig. 

Vågtång

En vågtång kan ge dig vackra lockar i form av vågor. Du får inte bara en snygg frisyr utan även mer volym. Vågtång går även under namnet trippeltång. Detta beror på att den består av tre olika tänger som sitter ihop och pressar samman ditt hår till vågor. 

Utbudet av vågtänger är väldigt stort och du kan välja modell beroende på din hårtyp eller om du vill ha mindre eller större vågor. Ska du använda tången ofta är det bra att tänka på ergonomin så att handtaget känns bra i din hand. 

Har du tunt hår så tänk på att inte använda för hög temperatur. Det krävs inte så mycket värme för att ett tunt hår ska forma sig. Har du dock tjockt hår kan det behövas mer värme för att det ska forma sig så som du vill. Beroende på hur tjockt hår du har kan du behöva en djupare vågtång så vågorna finns kvar när det tjocka håret tyngs ner.

vågtången är en typ

Locktång

Det finns mängder av olika modeller av locktänger på marknaden idag. Det finns även olika typer av locktänger. Modellerna kan vara olika stora och de kan vara speciellt anpassade till vilken hårtyp du har samt om du har kort eller långt hår. 

En konformad locktång är en nyare teknik som ger dig vackra och livliga lockar. Tack vare den konformade värmeytan kan du variera storlekarna på lockarna. På lägre temperaturer skapar du stora mjuka lockar och med högre temperatur skapar du mer tighta lockar.

Med en konformad tång lockas håret genom att hårslingan tvinnas runt värmeytan. Du lindar håret runt staven men måste hålla i dina toppar. I början kan det kännas lite svårt men efter några hårslingor har du koll på hur man gör. 

Den klassiska locktången är fortfarande populär och har utvecklats mycket genom åren. Jämnare temperatur och keramiska värmeytor är några av uppdateringarna som har kommit. 

Automatisk locktång är en modern locktång där du slipper göra så mycket arbete själv. Den skapar vackra lockar automatisk det enda du ska göra är att välja ut hårslinga som den ska locka. Hårslingan sugs in i maskinen, vilket kanske kan kännas lite olustigt den första gången men jonfunktionen ser till att håret glider längst hylsbeläggningen utan risk för att håret ska fastna. 

Krustång

Du kan snabbt förändra din look med en krustång. Den förser ditt hår med små vågor, ett härligt krus. Det får din frisyr att se lite busig ut. Denna typen av tång fick sitt stora genomslag på 90- talet och har nu gjort comeback. 

Du kan välja att krusa hela ditt hår, enstaka partier, underhåret eller bara vid rötterna för ökad volym. Testa dig fram vilket som ger dig resultatet som du söker. 

Plattång

En plattång använder du främst till att platta ditt hår. Dock finns det flera olika plattänger som är designade både till att platta ditt hår eller för att kunna ge dig lockar. Enkelt förklarat så består plattänger av två värmeplattor som sitter fast på ett elektriskt verktyg. när du klämmer håret mellan plattorna och drar tången genom håret, slätar den ut håret. Det finns olika typer av plattänger men även olika beläggningar

Keramiska plattänger är mycket populära och det beror på att priset är mer överkomligt än andra typer. Dessa plattänger är bra för att platta hår vid lägre temperaturerna och många använder sig av jonteknik. Tekniken ger ifrån sig negativa joner som neutraliserar de positiva jonerna i ditt hår, vilket ger ett glansigt och skinande hår utan frissighet. Tången passar alla hårtyper men allra bäst passar den till fint rakt hår samt något lockigt. 

Plattänger med turmalin innebär att de innehåller små kristaller som hjälper till att släta ut ditt hår och  skydda håret mot hög värme. Dessa tänger är väldigt effektiva och du behöver bara platta varje hårsektion en gång. Dessutom ger det mer glans, allt friss och alla lockar är som bortblåsta. 

För dig som har mer lockigt hår passar en plattång med beläggning av titan. Titan är nämligen den enda metallen som kan släta ut lockigt hår ordentligt och ändå ge glans åt håret. 

Sammanfattning

Vi hoppas att vår artikel har hjälpt dig i jakten på bästa hårtången för dig. När du ska välja handlar det kort och gott om din hårtyp. Lång, kort, tjockt, tunt, rakt eller lockigt hår. Olika produkter är utformade för att passa vissa typer av hår. 

Självklart handlar även den bästa tången om vilket resultat som du är ute efter. Vill du ha platt, vågigt eller lockigt, du kan få vilket du vill bara du väljer rätt produkt.

 Bästa Tången- Bäst i vårt test

  1. Bäst i vårt test : Rose Quartz Crimper 2165CE
  2. Bästa uppvärmningstid : GHD CONTOUR PROFESSIONAL CRIMPER
  3. Billigast köp : OBH Nordica ArtistEasy Waves
  4. Bästa vågtången : DeepWaver
  5. Mest inställningar : Rose Quartz Crimper 2165CE

Uppdaterad 2022-12-28