Hem » Ansikte » Bästa retinol 2022

Bästa retinol 2022

Drömmer du om slätare hy utan rynkor? Då är det här testet för dig! Vi har nämligen granskat en mängd skönhetsprodukter för att kunna utse marknadens bästa retinol.

Genom att använda dessa starka droppar i din hudvårdsrutin så vårdar du din hud. Det finns även färdiga nattkrämer och ögonkrämer att köpa. Häng med så kikar vi på vår topplista!

Topp 3 produkter – Bästa retinol

theordinary-retinolThe Ordinary Retinoids
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 178 kr
Denna retinol produkt uppges ge mindre irritation än vad många andra kan göra. Superbetyg av många ex: Super effekt på bara 1 månad !! Har fått jämnare hudton, reducerar pigmentfläckarna jätte mkt, reducerar linjer fantastiskt bra och även djupare rynkor. ”
Till Butik | Ad – Ly
The Ordinary -Retinol 0.5% in Squalane
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 78 kr
Detta vattenfria serum innehåller 0,5% Retinol, en välstuderad ingrediens som bidrar till att minska uppkomsten av fina linjer, rynkor och förfina hudtexturen. Fina kundbetyg.
Till Butik | Ad – Ly
Dermaceutic – Activ Retinol 1.0 30 ml
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 479 kr
Liten, smidig och dryg samt en bra snabb effekt gör denna till en favorit hos många användare.
Till Butik | Ad – Ly

Hela bäst i test listan hittar du här.

bästa retinol

Bäst i test retinol – vår topplista

Vi har sammanställt en lista med de produkter som är bäst i test. Vi har bland annat granskat ingredienslistor, effekter, läst studier och användares omdömen. Allt för att kunna presentera de produkter som just nu är bäst och mest omtyckta. 

På vår topplista hittar du mängder med fina serum och oljor som kan ge dig en slätare hy. Missa inte heller vår informativa guide längre ner i artikeln.

Nr 1 – The Ordinary – Granactive Retinoid 5% in Squalane

Vår testvinnare kommer från The Ordinary och får du en skönhetsprodukt av riktigt hög kvalitet. Det är ett mycket omtyckt serum som användare ger genomgående höga betyg. Produkten har bland annat fått recensioner som ”slätare hy på bara ett par veckor” och ”produkten är så mild att den kan användas utan irritation”.

Serumet innehåller ett koncentrat på 5 % av ett avancerat retinoidaktivt komplex. Studier visar att det är mycket verksamt mot ålderstecken utan att ge irriterad hy, något som alltså bekräftar användarnas upplevelser.

Serumet kan appliceras direkt på huden, men du kan även bland in det i din nattkräm. Det har en mycket behaglig konsistens, om än något oljig. 

theordinary-retinolThe Ordinary Retinoids
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 178 kr
Denna retinol produkt uppges ge mindre irritation än vad många andra kan göra. Superbetyg av många ex: Super effekt på bara 1 månad !! Har fått jämnare hudton, reducerar pigmentfläckarna jätte mkt, reducerar linjer fantastiskt bra och även djupare rynkor. ”
Till Butik | Ad – Ly

Nr 2 – The Ordinary – Retinol 0.5% in Squalane

Nummer två på vår topplista är även det ett behagligt serum från The Ordinary som verkligen har lyckats med sina retinolprodukter. Eftersom serumet är vattenfritt så har det en mer oljig konsistens, men utan att för den delen bli svårt att smörja in i huden. Produkten absorberas snarare mycket väl.

Du kan applicera oljan direkt på huden eller bland in den i din dagkräm, nattkräm eller ögonkräm. Helt enkelt där du vill motverka rynkor och fina linjer. 

Vårt test visade att produkten är behaglig att använda och dessutom är flaskan riktigt snygg. Den får gärna stå utanför badrumsskåpet. Användare upplever att oljan är en riktig toppenprodukt och att den fungerar bra på ojämn hudstruktur. 

The Ordinary -Retinol 0.5% in Squalane
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 78 kr
Detta vattenfria serum innehåller 0,5% Retinol, en välstuderad ingrediens som bidrar till att minska uppkomsten av fina linjer, rynkor och förfina hudtexturen. Fina kundbetyg.
Till Butik | Ad – Ly

Nr 3 – Dermaceutic – Activ Retinol 1.0

Om du behöver en hudvårdsprodukt som verkligen kämpar emot ålderstecken, då är Dermaceutics lilla tub ett toppenval. Tuben må kännas liten med sina 30 ml, men med tanke på hur lite produkt som faktiskt används så är den mycket dryg. 

Produkten innehåller även antioxiderande ämnen såsom vitamin C och E och hudåterställande ceramider. Din hud kommer alltså att må mycket bra och bli både slät och fin efter regelbunden användning.

Vi tycker verkligen om förpackningen som är lätt att hantera och som jämnt fördelar dropparna. Användare i sin tur tycker att produkten ger effekt redan inom två veckor, vilket är riktigt bra.

Dermaceutic – Activ Retinol 1.0 30 ml
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 479 kr
Liten, smidig och dryg samt en bra snabb effekt gör denna till en favorit hos många användare.
Till Butik | Ad – Ly

Nr 4 – Emma S. – Retinol Facial Oil

Detta härliga serum från det svenska märket Emma S. är en produkt som snabbt och effektivt får jobbet gjort. Användare upplever att de fort märker skillnad på huden som blir både slät och fin med en jämn hudton. 

Tester visar att oljan både förnyar och reparerar hudcellerna. På så sätt förebyggs rynkor och fina linjer i ansiktet. Flaskan är försedd med en pipett som gör det enkelt att fördela rätt mängd droppar i ansiktet utan att det för den delen råkar komma in bakterier i flaskan. 

Det här är en aktiv retinololja på 0,3 % med bevisad effekt som dessutom är doftfri. Det är alltså ett bra val för dig som är lite känsligare.

Retinol Facial Oil – Emma S.
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 579 kr
Svenska Emma S. har utvecklat denna lite dyrare retinolprodukt. Lite snällare och en bra pipett samt fint slutresultat ger denna en plats på vår topplista.
Till Butik | Ad – Åh

Guide inför köp av retinol 

Det finns många produkter med retinol att välja mellan, både som kräm och olja. Nu ska vi reda ut vad det är för sorts skönhetsprodukt och hur den kan hjälpa dig.

Vad är retinol?

Retinol är ett serum som ger dig en slätare hy, jämnare hudton och minskade rynkor och finare linjer. Det är en mycket populär skönhetsprodukt som kommit allt starkare på senare år. Det är viktigt att vänja huden vid den eftersom ämnet är starkt.

Retinol finns i olika former och i olika prisklasser. På vår bäst i test-lista finns många serum av hög kvalitet med olika styrkor. 

När och hur ska jag använda retinol?

Du kan använda produkten när som helst under dagen. De flesta väljer dock att inkludera den i sin hudvårdsrutin på kvällen. Då hinner produkten verka i ansiktet under natten. Eftersom retinol kan vara starkt så är det bra för huden att få absorbera den under natten så att resultatet blir bra och huden blir fin tills det är morgon igen.

Du kan använda ämnet två gånger per dag, alltså både på morgonen och på kvällen. Användare upplever dock att de får ett fint och slätt resultat även vid enbart en användning per dag. 

retinol mot rynkor

Vad är bäst – kräm eller serum?

Det finns framförallt två olika sorters skönhetsprodukter som du kan välja mellan, antingen en kräm eller ett serum. Om du väljer en kräm så finns det allt från dagkräm och nattkräm till ögonkräm. Alla krämer innehåller retinol och det är enkelt att smörja in huden med den behagliga krämen.

Det finns även många produkter som är ett rent serum. Det är en slags olja som förvaras i en flaska med pipett. Du fördelar oljan direkt på huden i ansiktet, men det är även möjligt att blanda ut den i en kräm.

Vad som är bäst är egentligen en smaksak. I vårt test har vi framförallt serum på topplistan. Det är nämligen den mest populära produkten bland användare. Då kan du själv kombinera produkten med din favoritkräm. Studier visar även att ett rent serum ger mest påvisad effekt på din hy.

Kan alla använda retinol?

De flesta kan använda ämnet utan problem. Det kan dock vara så att man har för känslig hy eller använder en för stark produkt om man får utslag. Det är viktigt att långsamt vänja huden i ansiktet.

Vi på Beautiq rekommenderar inte att man använder ämnet om man är gravid eller ammar. Det beror på att det är så pass starkt. Du bör även vara försiktig när du är ute i solen. 

Att tänka på när du ska köpa retinol 

När du ska köpa en ny skönhetsprodukt för ditt ansikte så finns det många saker att fundera på. Det är nämligen viktigt att din nya produkt passar bra in i din existerande skönhetsrutin.

För att hitta den bästa retinolprodukten så bör du fundera på följande saker:

  • Kräm eller serum – Vill du ha en kräm att smörja in huden med eller ett rent serum?
  • Hudtyp – Fundera på vilken hudtyp du har. Ju känsligare hud, desto mildare produkt bör du köpa. Det är viktigt att din hud långsamt får vänja sig.
  • Budget – Vilken budget har du för din nya hudvårdsprodukt?
  • Existerande hudvård – Vilken hudvård har du just nu och vilka produkter använder du? Studier visar att retinol inte fungerar med alla ämnen i andra hudvårdsprodukter.
  • Din livssituation – När du använder ämnet så bör du inte vara ute i starkt solljus. Se till att du kan undvika solen under din behandling, speciellt under sommaren.
retinol serum

Bästa retinolen

Vår provpanel har gjort en gedigen test av olika retinolprodukter där du hittar vår favorit i topplistan. Det ska sägas att det är flera olika retinolprodukter som håller en bra nivå så bland de som finns på vår lista så är det ingen som är direkt dålig.

Här kommer du till vår topplista över bästa retinol.

FAQ – vanliga frågor om retinol

Gör retinol huden tunnare?

Detta är en ren myt som florerar på nätet. Retinol gör inte huden tunnare.

Kan man använda retinol dagligen?

En bra retinolprodukt kan användas dagligen. Det kan behövas en tillvänjningsperiod den första tiden.

Finns det tillfällen då du inte bör använda retinolprodukter?

Är du gravid eller ute i starkt solsken så avråds du ifrån att använda retinol.

Vad gör retinol för dig?

Dens huvudeffekt är oftast för att verka som en anti-aging produkt.

Läs gärna fler av våra tester och guider. Kanske denna som handlar om bästa hudkrämen kan vara något för dig.

 Bästa retinol – Bäst i vårt test

  1. Bäst i vårt test : The Ordinary Retinoids
  2. Mest sålda retinol : The Ordinary Retinoids
  3. Bästa skonsamma retinolen: Emma S. – Retinol Facial Oil
  4. Mest prisvärda retinolprodukt: The Ordinary – Retinol 0.5% in Squalane

Källor

https://www.kiehls.com/skincare-advice/retinol-side-effects-fact-vs-fiction.html