Hem » Ansikte » Bästa pormaskborttagare 2024

Bästa pormaskborttagare 2024

Är du en av dem som lider av stora pormaskar i ansiktet? I det här testet kommer vi att testa en mängd olika pormaskborttagare för att utse vilken som är bäst i test. Vi har också gjort en egen enkät om just olika typer av produkter mot pormaskar.

Med hjälp av en pormaskborttagare kan du snabbt och enkelt ta bort såväl pormaskar som finnar. Det finns både smarta, simpla verktyg och elektriska pormasksugar att välja mellan. Häng med så kikar vi på marknadens bästa pormaskborttagare! 

Sidan innehåller annonser

Topp 3 produkter – bästa pormaskborttagare

verktyg-ta-bort-pormask-blackhead-1Blackhead Extractor
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 219 kr
Ett smidigt verktyg som gör att du enkelt kan få bort dina pormaskar utan att använda fingrarna direkt och därigenom riskera bakterier. Enkelt och bra enligt användares omdömen.
Till Butik | Ad – Ly
Elektrisk Pormaskborttagare Pore-Off
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 199 kr
Liten smidig maskin som tar bort orenheter i hyn på djupet och som fungerar som pormasksug. Helt klart värt att prova för detta priset som för ses som högst överkomligt.
Till Butik | Ad – CD
beautysticks-pinnar-borttag-pormaskBeautystick – Pore Cleansing Stick Black
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 20 kr
Enkelt sätt att på ett hygieniskt sätt få bort sina pormaskar. Lätt att ta med på resa. Inte det bästa men fungerar som komplement.
Till Butik | Ad – Ly

Hela bäst i test listan hittar du här.

bästa pormaskborttagare just nu

Bäst i test pormaskborttagare  

För att utse vilken som är den bästa pormaskborttagaren har vi granskat utbudet, läst recensioner och kikat på användarnas betyg. Dessutom har vi givetvis klämt, känt och testat vad de olika produkterna går för. Allt för att kunna sammanställa en bra lista för dig som vill köpa en egen borttagare. 

Nr 1 – Blackhead Extractor

Om du snabbt och enkelt vill kunna avlägsna pormaskar från ansiktet, då ska du testa vår testvinnare Blackhead Extractor från Åhlens. Det här är ett mycket smidigt verktyg som varken kräver elektricitet eller erfarenhet för att kunna användas. Det enda du behöver tänka på är att noggrant rengöra verktyget när du är färdig.

Tack vare Blackhead Extractor behöver du inte oroa dig för smuts och bakterier när du klämmer pormaskar. Dina fingrar kommer nämligen inte i närheten av ansiktet. Verktyget är dubbelsidigt och har en rund del och en spetsig del. Båda delarna är mycket effektiva, men var försiktig med den spetsiga då den är vass. 

Lägg den runda delen runt finnen eller pormasken och tryck ner tills allt innehåll har tömt sig. Därefter tvättar du av verktyget så att det håller sig rent och hygieniskt. Användare tycker att denna pormaskborttagare är kanon. Den enda nackdelen är att nålen blir mindre vass efter några användningar.

verktyg-ta-bort-pormask-blackhead-1Blackhead Extractor
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 219 kr
Ett smidigt verktyg som gör att du enkelt kan få bort dina pormaskar utan att använda fingrarna direkt och därigenom riskera bakterier. Enkelt och bra enligt användares omdömen.
Till Butik | Ad – Ly

Nr 2 – InnovaGoods – Elektrisk pormaskborttagare Pore·Off

InnovaGoods har lyckats med bedriften att tillverka en elektrisk pormaskborttagare som är mycket snabb och effektiv. Med denna sig kan du ta bort pormaskar utan att behöva peta i ansiktet med fingrarna. På så sätt minskar du risken för inflammationer i huden.

Du kan använda den elektriska pormaskborttagaren Pore·Off i hela ansiktet. Den tar bort såväl envisa pormaskar som döda hudceller från ansiktet. Allt du behöver göra är att trycka på start och trycka maskinens huvud mot ansiktet med långsamma, cirkulerande rörelser. För bäst resultat kan du värma upp ansiktet innan med varm vattenånga. 

Det medföljer fyra huvuden så att du kan anpassa maskinen efter den ansiktsdel du vill suga bort pormaskar på. Maskinen drivs på batterier och är lämplig för alla sorters hudtyper. Denna sug är ett av de mest smidiga och hygieniska sätten att ta bort pormaskar på, se bara till att rengöra den ordentligt efteråt.

Elektrisk Pormaskborttagare Pore-Off
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 199 kr
Liten smidig maskin som tar bort orenheter i hyn på djupet och som fungerar som pormasksug. Helt klart värt att prova för detta priset som för ses som högst överkomligt.
Till Butik | Ad – CD

Nr 3 – Beautystick – Pore Cleansing Stick Black

Beutystick har tillverkat två mycket smarta pinnar som du snabbt och enkelt tar bort pormaskar med. Du kan även ta bort andra orenheter såsom smuts och finnar med pinnarna. Det här är en utmärkt produkt för dig som vill ha ett billigt och simpelt alternativ. Beautystick är dessutom perfekt om du vill ta med dig din pormaskborttagare på semestern. Den kräver nämligen ingen ström och den är enkel att rengöra.

Tack vare pinnarnas utformning slipper du tråkiga klämmärken i ansiktet. Eftersom du håller fingrarna långt borta från huden slipper du även jobbiga hudinfektioner. Pinnarna har en väl genomtänkt design och ligger stadigt i händerna när du använder dem. 

Användare ger ett extra plus i kanten till Beautystick för att pinnarna är så enkla att använda på svåråtkomliga ställen såsom bakom näsvingarna. 

beautysticks-pinnar-borttag-pormaskBeautystick – Pore Cleansing Stick Black
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 20 kr
Enkelt sätt att på ett hygieniskt sätt få bort sina pormaskar. Lätt att ta med på resa. Inte det bästa men fungerar som komplement.
Till Butik | Ad – Ly

Nr 4 – Tweezerman – No Slip Skin Care Tool

No Slip Skin Care Tool från Tweezerman får högsta betyg av användare tack vare den smarta designen och innovativa funktionen. Det här är en pormaskborttagare som du snabbt och effektivt tar bort pormaskar med. Dessutom är verktyget litet nog att rymmas i alla necessärer.

No Slip Skin Care Tool har en smart textur mitt på pinnen så att den ligger stadigt mellan dina fingrar. Det är alltså omöjligt att slinta med den i handen. Det finns en ögla i vardera ände. Tester visar att den lilla öglan är perfekt för små pormaskar, medan den stora öglan är bäst för finnar. Du får alltså två bra funktioner i en och samma pinne. 

Verktyget är enkelt att rengöra och lämnar alla användare mycket nöjda.

tweezerman-skincare-toolTweezerman Skincare Tool
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 120 kr
Detta manuella verktyg har fått bra omdömen och betyg av användare. Dubbelsidigt för borttag av både finnar och pormaskar. Bra hygien med rostfritt stål och ett bra grepp gör denna till en favorit.
Till Butik | Ad – LF

Resten av produkterna på vår topplista

Dessa kvalade inte in riktigt i toppen men kan såklart ändå vara något som passar just dig.

pormask-sug-rio-pore-perfectionRio Pore Perfection – Blush
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 1170 kr
Professionell behandling av ditt ansikte som du själv kan göra i hemmet. Rengör ditt ansikte och dina porer på djupet. Kamera som kopplas till mobilen och flera munstycken finns för att kunna utföra olika typer av behandlingar.
Till Butik | Ad – LF
starskin-essentials-pormask-stripStarskin Essentials Sunset Strips
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 99 kr
Stripes som rengör på djupet utan att göra manuell i vissa fall obehaglig portömning. Luckrar upp orenheter som sedan dras ut med en annan ansiktsmask som ingår i paketet.
Till Butik | Ad – Ly

Guide inför köp av pormaskborttagare

Alla människor har pormaskar, vissa har bara lite fler och större än andra. Genom att regelbundet avlägsna pormaskar kan du hålla huden i ett bra skick.

Hur ofta ska jag avlägsna pormaskar?

Hur ofta du måste avlägsna pormaskar beror på hur drabbat ditt ansikte är. Många behöver bara ta bort någon pormask per vecka, och då är Beautysticks riktigt smidigt eftersom det är enkelt att ta bort enstaka pormaskar med den metoden. 

Om du däremot har många pormaskar i ansiktet så kan en elektrisk sug vara ett bättre val. Då kan du snabbt rengöra ett större område i ansiktet. Om du har många pormaskar kanske du behöver rengöra ansiktet två-tre gånger per vecka. Kom ihåg att huden måste få vila mellan varven. 

5 metoder för att ta bort pormaskar

Det finns flera olika sätt att ta bort pormaskar på: 

 • Ansiktsmask
 • Elektrisk sug för porer
 • Porstrips
 • Pormaskborttagare med ögla
 • Rengörare för ansiktet

En klassisk pormaskborttagare med ögla är det enklaste, smidigaste och mest hygieniska sättet. För att hitta den variant du föredrar kan det vara bra att testa flera olika produkter. 

manuell borttagning av pormaskar

Så får du bäst resultat när du avlägsnar pormaskar

För att få bäst resultat när du avlägsnar pormaskar bör du värma upp huden i ansiktet så att porerna är redo att tömma sig. Badda ansiktet med en fuktig, varm handduk eller låt vattenånga öppna upp porerna. 

Håll fingrarna borta från ansiktet så att inga bakterier smiter in i hålen. Använd sedan din valda metod och arbeta dig igenom hela ansiktet. När du är färdig bör du tvätta av hela ansiktet med ljummet vatten. Därefter applicerar du en svalkande hudkräm så att huden kan få återhämta sig i lugn och ro. 

Att tänka på när du ska köpa pormaskborttagare 

När du ska köpa ett verktyg att avlägsna pormaskar på så finns det några saker som är bra att ha i åtanke för att göra ett bra köp.

 • Jämför produkter – Jämfört många olika produkter för att förstå vilka fördelar och nackdelar olika tillvägagångssätt och verktyg har.
 • Läs recensioner – Läs användares recensioner, då får du direkt reda på vad som är bra och dåligt med olika verktyg.
 • Bestäm din budget – Bestäm hur mycket pengar du vill lägga på verktyget.
 • Vad passar bäst för din livsstil – Att snabbt ta bort enstaka pormaskar med pinnar eller att arbeta dig igenom hela ansiktet med en elektrisk sug?
hjälp med borttagning av pormask

Vanliga frågor

Är det skadligt för huden att ta bort pormaskar?

Nej, det är inte skadligt att klämma pormaskar. Akta bara så att du inte vidrör huden så att det kommer in bakterier i hålet.

Kan en mask ta bort finnar och pormaskar?

Nej, en mask kan inte ta bort pormaskar. Den kan bara ge dig friskare hy och motverka deras uppkomst.

Varför är en mask bra?

Jo en mask hjälper dig att få bort problem du har på din hy. Detta kan vara finnar och pormaskar.

Är en elektrisk sug det bästa alternativet?

Vad som är bäst är en smaksak, men en elektrisk sug är mycket smidig att använda och den är dessutom effektiv.

Resultat av vår undersökning – enkät pormaskborttagare

Vi har sökt upp 20 stycken personer som har testat olika typer av pormaskborttagare för att kunna göra en utvärdering av vilka typer man tycker är bäst.

Vilken typ föredrar du och hur bra är denAntal som använderSnittbetyg 1-5
Elektrisk sug23
Ansiktsmask53
Porstrips104
Borttagare med ögla33
Ansiktsrengörare154

Enkät – vilken borttagare föredrar du

Slutsats av denna miniundersökning är att de flesta använder porstrips och ansiktsrengörare och det är även de man generellt tycker är bäst.

 Bästa Pormaskborttagare- Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Blackhead Extractor
 2. Slipper oro för smuts i porer : Blackhead Extractor
 3. Billigast köp : Beautystick – Pore Cleansing Stick Black
 4. Bästa elektroniska borttagbare : Elektrisk Pormaskborttagare Pore-Off
 5. Perfekt Travel size : Tweezerman Skincare Tool

Avslutning och slutsatser

I vår ambition att göra den bästa topplistan och en enkel och tydlig guide om just pormaskborttagare så har vi kommit fram till denna topplista. Vi har testat några själva, läst betyg, tester och recensioner och sammanställt de produkter som vi kan rekommendera till dig.

Man kan klämma pormaskar men det är ett stort jobb och risk för bakterier, det kan helt klart vara värt att testa en elektrisk variant om du lider av större problem.

Lyckat till!

Källor

https://doktor.se/fakta-rad/akne/

Uppdaterad 2022-12-28