Hem » Ansikte » Bästa näshårstrimmer 2023

Bästa näshårstrimmer 2023

Hår i näsan är något vi alla har och vårt näshår fyller en viktig funktion att skydda din näsa från bakterier och smuts. Dock kan det vara trevligt att trimma överflödet av näshår. Samma trimmer kan oftast användas till att trimma hår i öronen och även lite annat oönskat hår. Men vilken är den bästa nästrimmern och kan man ha samma produkt för att trimma öronhår?

Med en nästrimmer tar du enkelt bort oönskad hårväxt. Vi har testat olika produkter och tittat bland annat på effektiviteten och ljudnivån i vår recension. Ta del av vårt bäst i test för att hitta bästa näshårstrimmer.

Sidan innehåller annonser

Vår testvinnare bästa nästrimmer

näshårstrimmer babylissBaByliss Näs/Öron/Ögonbrynstrimmer 
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 279 kr
Omtyckt verktyg för borttagning av hår både i näsa, öron och för trimning av ögonbryn. Lösbartagna huvuden som kan tvättas i vatten. Batteridriven. Enkel och funktionell med fin och skarp klippning, dessutom tyst.
Till Butik | Ad – Ly
bästa näshårstrimmer

Köpguide – bästa näshårstrimmer

Det finns några saker du kan tänka på innan du bestämmer dig vilken som är bästa nästrimmern för dig. Längre ner kan du läsa mer fakta och guidning av bästa näshårstrimmers som finns på marknaden.

Användningsområde: Ska du använda trimmern endast till näshår eller vill du kunna använda den även till andra områden. Kanske öronen, ögonbrynen, polisongerna eller fjunet ovanför överläppen?. Titta på kapaciteten och vilka funktioner trimmern klarar av. 

Manuell eller batteridriven: Vilken modell passar dig bäst en manuell eller elektrisk. Vill du kunna använda den enkelt med en hand skulle vi rekommendera en elektrisk.

Batteritid: Det är alltid bra att titta på apparatens batteritid. Det spelar roll beroende på hur mycket du önskar använda trimmern och till vilka områden du ska använda den. 

Ljudnivå: Stör du dig på ljus och föredrar en tyst maskin är det elektrisk med vibration du söker efter. 

Jämför: Jämför olika trimmers med varandra, titta på recensioner, bäst i test och användares omdömen. På så sätt kan du få en god översikt över produktens fördelar och nackdelar och se vilken som kan passa dig bäst. 

Prisvärdhet: Jämför olika produkter med varandra och titta på pris vs funktioner. Får du vad du betalar för?

Storlek: en smidig nästrimmer är att föredra om du kanske ska ta med den när du reser. Det är inte så kul att trimma med en stor skrymmande apparat eftersom det då blir osmidigt och svårt att trimma. Apparater finns i många utförande och storlekar så se till att hitta en som passar dig bra och som är lätt att greppa. 

Vattentätt: Vill du använda nästrimmer i duschen ska du satsa på en som är vattentätt. En vattentät trimmer är även enkel att rengöra under vattenstrålen. Är den inte vattentät måste huvudet och bladen tas bort för att du ska kunna rengöra den ordentligt. 

Vad är en näshårstrimmer?

Nästrimmer är ofta en kombinerad trimmer som fungerar både för näsa, öron och i vissa fall även ögonbryn, polisonger och mustasch. För kvinnor kan en nästrimmer vara bra för att få bort fjunigt hår ovanför överläppen eller polisongerna. 

Näshårstrimmer finns både som manuella och elektroniska varianter även om de batteridrivna är vanligast. Många av modellerna har olika rakhuvuden som du enkelt kan ändra. Det finns även många modeller som är vattensäkra och på dessa modeller är rengöringen enkel och kan göras under rinnande vatten. Vattensäkra modeller kan även användas i duschen.

Näshår kan vara fula men fakta är att vi behöver dem, dock kan det vara snyggt att trimma dem. Personer som inte har så mycket näshår har enligt studier en högre risk att utveckla astma. Att plocka näshår är inte så skönt och ingen bra ide men att använda en trimmer för att se till att håren inte växer förbi näsborrens kant är en bättre idé. 

plocka näshår med pincett

Funktion hos nästrimmer

Det finns nästrimmer där bladet rör sig fram och tillbaka men det finns även nästrimmer som använder vibrator istället för roterande blad. Det finns fördelar med båda alternativen. De som har en motor är i allmänhet kraftigare och kan skära bort det mest grova håren. Docks så är de vibrerande maskinerna tystare. 

Nästrimmer används för att trimma oönskad hårväxt från näsans ingång eller öronens utsida.  När du trimmar näsborren styrs trimmern i näsan så att skärbladet kommer i kontakt med håret nära utsidan av näsborren. För öronen styrs trimmern nära hörselgångens utsida. 

Olika trimmerhuvud

Det finns tre vanliga trimmerhuvud hos nästrimmern.

Roterande trimmerhuvud: Är det mest populära alternativet av de alla. Huvudet har en liten, stubbig spets som gör det enklare att komma in i örat eller näsan för att klippa hår. Spetsen är inte så lång för att nå långt in i näsan och på så sätt minskar det risk att för att du blir skadad i näsan när du använder den. Under spetsen finns två rakblad som klipper av håren.
Folie skyddsmasken: Är utformad som en rakhyvel men bladkanten är i sidled. Detta gör det enkelt att trimma hår. Bladet ligger under skyddet för ytterligare skydd. 

Sidotrimmer: Trimmern är placerad på baksidan av en skäggtrimmer. Det är bekvämt för dig som vill ha två i ett men trimmern är inte ofta utformad som en smidig nästrimmer. 

Så använder du nästrimmer

Här är några tips hur du använder din nästrimmer på bästa sätt.

  • Rätt verktyg: Det finns olika sätt att trimma näshår. Bestäm om du vill använda en elektrisk nästrimmer eller en manuell. Fördelen med elektrisk är att den kan användas smidigt med en hand. 
  • Rätt placering: Det är viktigt att du ser ordentligt när du ska trimma. Välj därför en plats där det finns spegel och bra ljus. Det är inte fel att använda en förstoringsspegel för att se bättre. 
  • Rengör nästan: innan du börjar trimma är det en bra ide att rengöra näsan så du får bort all smuts. 
  • Trimma: Trimma med långsamma rörelser så du inte råkar skära dig. Börja med de längsta håren och arbeta dig uppåt. Klipp bara bort överflödig hår.
olika funktioner näshårstrimmer

Vem kan använda en nästrimmer?

Alla med hårväxt kan i princip använda sig av en nästrimmer. Vissa använder den ofta medan andra använder den ibland. När man väl börjat använda sig av en nästrimmer fortsätter man oftast eftersom det ger en fräsch känsla.

Så tar du hand om nästrimmern

Du behöver ibland smörja så att bladen får en fortsatt bra kvalitet. Det finns oljor som är speciellt utformade för just nästrimmern. Det är även viktigt att du tvättar bladen på trimmern och att du inte lägger ifrån dig den blöt. Då kan det nämligen bildas rost. 

Vad kännetecknar en bra nästrimmer?

Först och främst ska nästrimmern kunna ta bort oönskad hårväxt det är huvudfunktionen med produkten. Det finns idag många olika design på nästrimmers, det finns de som är lite mer diskreta, de som är mer utformade för män eller de som är utformade för kvinnor. Det finns även de apparater som  har speciella funktioner med smarta funktioner såsom LED-lampor. Så nu är det dags att utse den bästa näshårstrimmer som vi kan hitta, enligt oss.

Så utser vi bäst i test 

Vi har använt oss av en testpanel som har testat produkterna. Vi har utgått från panelens individuella betyg men även andra användares omdömen, bäst i test och recensioner över produkterna.

Vi har även tittat på prisvärdhet, klippeffekt, konstruktion och användarvänlighet. Oavsett vilken nästrimmer du väljer från vårt bäst i test kommer du att få en bra produkt. 

Topplista bästa näshårstrimmer

Bäst i test näshårstrimmer: BaByliss tyst, smidig bra pris

Näshårstrimmer med flest funktioner: Braun alla funktioner som du kan behöva

Näshårstrimmer med lägst ljud: OBH Nordica tyst och enkel

Bästa manuella näshårstrimmer: Bra funktion utan batteri eller sladd, för resa ex.

näshårstrimmer babylissBaByliss Näs/Öron/Ögonbrynstrimmer 
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 279 kr
Omtyckt verktyg för borttagning av hår både i näsa, öron och för trimning av ögonbryn. Lösbartagna huvuden som kan tvättas i vatten. Batteridriven. Enkel och funktionell med fin och skarp klippning, dessutom tyst.
Till Butik | Ad – Ly
multitrimmer-braunBraun MGK 7221 10-i-1 Multitrimmer
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 899 kr
En trimmer med extra allt. 10 olika huvuden för exempelvis, näshår, öronhår och kroppshår. Vattentät så du kan ha den i duschen, dessutom ett laddbart batteri som håller länge. Mycket fina betyg och omdömen av användarna.
Till Butik | Ad – Ly
OBH NORDICA Attraxion Facial Trimmer Precision
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 229 kr
OBH-Nordica har tagit fram denna nästrimmer som även kan användas till öron och ögonbryn. Den klipper vertikalt vilka en del tycker är bättre. Belysning, rengöring under vatten och batteridrift gör denna till en prisvärd och bra modell. Bra kvalitet och fin trimning är några kommentarer som användare skrivit.
Till Butik | Ad – Co
remos klipette näshår manuell klippningGroom Mate Platinum XL hårtrimmer för näsa och öron
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 273 kr
En manuell liten och smidig variant. Skär av dina näshår (eller andra hår) genom att du vrider på bottendelen. Tillverkad i högkvalitet och är lite, smidig och utan batteri. Tänkt att hålla hela livet.
Till Butik | Ad – Am

Sammanfattning

Oavsett om du är man eller kvinna kan du vilja trimma bort överflödig hårväxt och då kan en nästrimmer vara ett bra alternativ. En nästrimmer kan trimma bort näshår, öron, ögonbryn eller det fina fjunet ovanför överläppen.

Tänk på att inte trimma bort allt hår utan endast överflödigt näshår skyddar mot bakterier i näsan och är viktiga för oss. Vi hoppas att vårt bäst i test kan hjälpa dig att hitta bästa näshårstrimmern för dig. 

Vanliga frågor näshårstimmer

Hur fungerar en näshårstrimmer?

Trimmern skär av stråna utan att komma i kontakt med och skada hud och näsväggar.

Kan man rycka näshåren istället för att använda en näshårstrimmer?

Det är ingen bra idé att rycka näshåren. Det är smärtsamt, kan ge infekterade hårsäckar och sämre funktion på smuts och partikelfiltrering som stråna i näsan utför.

Vilka typer av näshårstrimmers finns det?

Det finns en mängd funktioner som du kan välja mellan. Sladdlös, laddbar, manuell, vattentålig och att den är tyst är några populära funktioner som kan avgöra köpet.

Varför köpa en specifik nästrimmer?

Många anser att det ser renare ut och så kan du slippa delar av allt snor som kan fastna.

Källor

https://www.healthline.com/health/plucking-nose-hairs

Uppdaterad 2022-12-28