Hem » Ansikte » Bästa mascaran 2023

Bästa mascaran 2023

Är du på jakt efter en riktigt bra mascara som inte smular under ögonen? I den här artikeln kommer vi att testa en mängd sminkprodukter för att utse vilken som är bäst i test.

Vi kommer även att ge dig tips om saker som är bra att tänka på när du ska välja den bästa mascaran. Vi sätter igång direkt och börjar med vår topplista.

Topp 3 produkter – Bästa mascaran

hypnose-mascaraHypnôse Volume-À-Porter
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 258 kr
Bäst enligt de flesta och även enligt oss. Mörk och fyllig med en riktigt bra borste, en fullträff.
Till Butik | Ad – Pa
loreal-mascara-1Telescopic Mascara Magnetic Black
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 119 kr
Smal och hård borste som uppskattas av många. Fina användarbetyg överlag.
Till Butik | Ad – Ly
loreal-volume-million-lashes-waterproof-mascara-1Volume Million Lashes Waterproof Mascara
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 175 kr
En vattenfast mascar som håller för det mesta, tjocka fina strån. Tas bort med rengöring för vattenfast smink.
Till Butik | Ad – Ly

Hela bäst i test listan hittar du här.

bästa mascaran på marknaden

Bäst i test mascara – vår topplista

För att sammanställa vår topplista har vi noggrant utvärderat och testat en rad olika mascaror. Dessutom har vi givetvis tagit åt oss av användares recensioner. På vår topplista hittar du därför välbeprövade sminkprodukter som älskas av många. Kanske finns din nya favorit på den?

Nr 1 – Lancôme Hypnôse – Volume-à-porter Black 01

Vår testvinnare kommer från kvalitetsmärket Lancôme. Här får du en mascara som är mycket välutvecklad och som har används av tusentals människor världen över. 

Färgen är riktigt mörk och svart och ramar fint in ögonen. Vi tycker verkligen om borsthuvudet. Dels är själva skaftet mycket bekvämt att hålla i när du sminkar ögonfransarna och dels är själva borsten perfekt utformad för att nå alla fransar. Elastomerborsten består av hårda piggar som smidigt separerar alla ögonfransar. 

Användare upplever att fransarna blir mycket fina. Sminket klumpar sig inte och det hamnar inte heller under ögonen. Priset må vara något högt, men det hållbara resultatet gör den väl värd pengarna.

hypnose-mascaraHypnôse Volume-À-Porter
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 258 kr
Bäst enligt de flesta och även enligt oss. Mörk och fyllig med en riktigt bra borste, en fullträff.
Till Butik | Ad – Pa

Nr 2 – L’Oréal Paris – Telescopic Magnetic Black

Denna produkt får genomgående höga betyg av användare. Det märks att det är en väldigt populär sminkprodukt. 

Den svarta färgen blir riktigt fin på ögonfransarna och det bästa är att fransarna förlängs när sminket appliceras. Enligt tillverkaren ska fransarna förlängas med upp till 60 %. Vårt test visade att fransarna absolut ser längre och mer väldefinierade ut.

L’Oréal Paris använder en patenterad precisionsborste som är smal och hård. Det är en perfekt borste för att enkelt nå alla ögonfransar och separera dem. 

Användare upplever att den här svarta mascaran är en av de bästa de har testat. Den tunna, långa borsten är enkel att använda och ger ett perfekt resultat utan större ansträngning. 

loreal-mascara-1Telescopic Mascara Magnetic Black
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 119 kr
Smal och hård borste som uppskattas av många. Fina användarbetyg överlag.
Till Butik | Ad – Ly

Nr 3 – L’Oréal Paris – Volume Million Lashes Waterproof Black

Vår trea på listan från kvalitetsmärket L’Oréal Paris är en mascara som du absolut inte vill missa. Här får du en vattenfast mascara som absolut håller vad den lovar.

Sminket sitter som berget och ger dig förföriska ögon under många, långa timmar. För att ta bort det behöver du använda ett sminkborttagningsmedel för just vattenfast smink. 

Något som uppskattas lite extra är den tjocka borsten. Den hjälper till att skapa fina, fylliga fransar som separeras. Dessutom är det extra kul att förvara förpackningen i necessären eftersom den är guldig och ser mycket lyxig ut. 

Sminket ger ett 100 % klumpfritt resultat med sina mjuka piggar. Enligt användarnas fina omdömen så sitter det som berget i alla väder. Det är till exempel perfekt för dig som lider av rinnande ögon. 

loreal-volume-million-lashes-waterproof-mascara-1Volume Million Lashes Waterproof Mascara
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 175 kr
En vattenfast mascar som håller för det mesta, tjocka fina strån. Tas bort med rengöring för vattenfast smink.
Till Butik | Ad – Ly

Nr 4 – 3INA – The Color 137

Om du vill få in lite färg och fest i ditt liv, då är det dags att testa det här sminket från 3INA. Sminkmärket 3INA är välkänt för sitt uppseendeväckande smink och här hittar du mascara i färgerna svart, röd, guld, grön, grå, blå och rosa. Vad mer än så kan man behöva? 

Sminket ger dig inte bara gott om färg utan även gott om volym. Fransarna blir väl separerade och fina samtidigt som du får uttrycka din personlighet.

Borsten är tjock och hjälper dig att få fylliga fransar. Sminket är framförallt populärt för sina fina färger, men det sitter oväntat bra. Användarnas omdömen är därför riktigt fina och det här är en produkt du absolut ska satsa på att testa!

3ina-mascara3INA The Color Mascara 137
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 159 kr
Vill du testa lite färgglatt så är detta mascaran för dig. Finns i ett stort antal färger. Bra borste och kvalitet på mascaran enligt många användare.
Till Butik | Ad – Ly

Övriga Mascaror på topplistan

max-factor-mascaraMax factor – 2000 Calorie Dramatic Volume Mascara Black
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 99 kr
Mest populära mascaran hos Lyko är denna produkt från Max Factor. Lite blandade betyg men helt klart prisvärd och övervägande postitiva omdömen.
Till Butik | Ad – Ly

Guide inför köp av mascara 

En riktigt bra mascara ska ge dig fina, separerade fransar och gott om volym. Många vill dessutom att den ska vara vattenfast och stå emot såväl tårar som bad i havet. Det många framförallt är ute efter är dock en lösögonfrans-effekt. Det är när sminket målas i flera lager och därmed förlänger fransarna och öppnar upp dina ögon. Vi har med alla sorter i vårt stora test och du kan garanterat hitta en ny favorit på vår topplista.

Vilken sminkprodukt ger längst ögonfransar?

De flesta är på jakt efter riktigt långa och förföriska ögonfransar. Generellt är det bäst att måla med en lång och smal borste. Då når du alla fransar och separerar dem samtidigt som ögonfransarna blir svarta och fina.

För att få ett effektfullt resultat och riktigt långa fransar bör du måla i flera lager. Ju fler lager du sminkar, desto mer byggs fransarna upp. Det riktigt makalösa resultatet får du helt enkelt med en smal borste med korta, hårda piggar. 

långa fina ögonfransar med mascara

Är vattenfast eller vanlig mascara bäst?

Vanligt smink sitter ofta bra och är enkelt att ta bort på kvällarna. Vattenfast smink är däremot perfekt för dig som vill ha ett 100 % hållbart resultat. Många upplever dock att vattenfast smink sitter så pass hårt att ögonfransarna riskerar att lossna när det gnuggas bort. 

Hur länge håller sminket?

När du öppnar förpackningen så håller sig sminket vanligtvis i 3-6 månader. Därefter bör du kassera det. Det beror bland annat på att sminket blir torrt och på att det kan börja växa bakterier där i. Det bästa är dock att lukta och titta på det. Om sminket luktar illa eller klumpar sig – då är det dags att köpa nytt. 

Vilken färg sitter bäst på fransarna?

Alla sminkprodukter satt riktigt bra på ögonfransarna i vårt test. Det var något som verkligen var positivt överraskande. Det är annars vanligt att färgen vill falla av fransarna och lägga sig under ögonen. Det ger en riktigt oönskad pandaeffekt.

För att förhindra att sminket fäller så bör du bland annat ta väl hand om huden runt ögonen. Om huden är oljig så är det lätt att mascaran ramlar av fransarna. Då kan du testa att pudra runt ögonen.

Även väder, vind och din blinkningsfrekvens kan påverka sminket och göra så att det fäller. Det bästa är att testa en vattenfast mascara. Den sitter oftast lite hårdare på fransarna, något som ger ett hållbart resultat. 

olika ögonfransfärger mascara

Att tänka på när du ska köpa mascara 

För att hitta den absolut bästa mascaran måste du fundera på vilken effekt du vill uppnå. Det är nämligen så att olika sminkprodukter ger olika resultat. Du kan dessutom få olika resultat beroende på hur du går tillväga när du sminkar dina ögonfransar. 

När du funderar på vilken produkt du ska köpa, fundera då på det här:

  • Vilken effekt vill du uppnå? – Vad är viktigast för dig? Långa separerade fransar, ett vattenfast resultat, en lösögonfrans-effekt eller att få röd, blå eller guldig färg på ögonen? Kanske kan du hitta alla dina krav i en och samma sminkprodukt, eller så får du välja ut de viktigaste.
  • Vad är din budget? – Det finns hundratals sminkprodukter som sätter färg på dina ögon. Fundera därför på vilken budget du har. Det finns riktigt bra kvalitetsprodukter för både 150 kr och 550 kr. 

För att hitta den bästa sminkprodukten är det oftast bäst att kika på de populäraste varianterna. Sen får du testa dig fram för att se vilken sorts borsthuvud du föredrar. 

Alternativa leverantörer och inköpsställen

De flesta av våra produkter kan även köpas hos exempelvis LykoÅhlens eller Stylingagenten, vi har valt bäst pris och frakt när du går till butik vi knapparna, men har du annat du ska köpa så använd gärna någon av dessa alternativa leverantörer.

Vanliga frågor om mascara

Hur länge håller mascara sig i sin förpackning

Det är lite olika mellan olika märken men 3-6 månader håller de flesta.

Hur får jag mascaran att ge långa ögonfransar

Använd en lång smal borste med korta hårda strån, lägg på flera lager.

Bästa mascaran

Vår provpanel har gjort en gedigen test av olika mascaror där du hittar vår favorit i topplistan. Det ska sägas att det är flera olika mascaror som håller en bra nivå så bland de som finns på vår lista så är det ingen som är direkt dålig.

Här kommer du till vår topplista över bästa mascaran.

Läs gärna fler av våra tester och guider. Kanske denna som handlar om bästa ögonbrynsborsten kan vara något för dig.

 Bästa mascaran – Bäst i vårt test

  1. Bäst i vårt test : Hypnôse Volume-À-Porter
  2. Mest sålda mascaran: Max factor – 2000 Calorie Dramatic Volume
  3. Bästa vattenfasta mascaran: Volume Million Lashes Waterproof Mascara
  4. Bästa färgglada mascara: 3INA The Color Mascara 137

Källor

https://www.goodhousekeeping.com/beauty/makeup/ – a34064/mascara-tips-facts-history/

Uppdaterad 2022-12-28