Hem » Ansikte » Bästa läppbalsam 2022

Bästa läppbalsam 2022

Lider du av torra, nariga och spruckna läppar på vintern? Då kan du bli hjälpt av ett mjukgörande läppbalsam. 

Vi har genomfört ett stort test för att kunna utse den bästa produkten för dina läppar. Vissa innehåller havtorn och andra innehåller SPF. Kanske hittar du din nya favorit här bland våra bästa läppbalsam!

Topp 3 produkter – Läppbalsam

läppbalsam burts beesBurt´s Bees
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 46 kr
Helt naturliga ingredienser. Kokos, solros och bivax ser till att du får mjuka sköna läppar. Flera smaker, dofter och nyanser finns. Mycket omtyckt och bra produkt.
Till Butik | Ad – Ly
eco cosmetics läppbalsamEco Cosmetics
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 49 kr
Ekologiskt och veganskt med havtorn. Mycket bra för känsliga läppar. Kanonbetyg överlag.
Till Butik | Ad – Ly
biotherm-lip-balmBeurre De Levres Lip Balm – Biotherm
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 89 kr
Många anser detta vara den bästa läppbalsamprodukten för långvarig användning. Fina betyg och bra kvalitet.
Till Butik | Ad – Co

Hela bäst i test listan hittar du r.

bästa läppbalsam

Bäst i test läppbalsam- vår topplista

För att utse det läppbalsam som är bäst i test har vi gjort en noggrann undersökning och granskning av produkterna på marknaden. Vi har bland annat kikat på ingredienslistor, testat hur vårdande produkterna är och läst användares omdömen. Allt för att kunna sammanställa en topplista åt dig med de bästa alternativen.

Nr 1 – Burt´s Bees – Lip Balm 

Vår testvinnare Burt’s Bees är ett mycket omtyckt läppbalsam. Det är fritt från både sulfater, parabener och konserveringsmedel. Här får du alltså ett naturligt balsam som smörjer dina läppar och gör dem mjuka och lena. 

Stiftet finns i en mängd olika varianter som alla både doftar och smakar underbart. Bland smakerna finns bland annat granatäpple, vanilj, honung och kokosnöt/päron.

Det naturliga stiftet är fyllt med antioxidanter och ger en fin färg till läpparna. Användare uppskattar det låga priset och att deras nariga läppar är ett minne blott med regelbunden användning. Generellt så har stiftet fått mycket fina recensioner. 

Eftersom det är ett naturligt läppbalsam med milda ingredienser så kan det användas av både barn och vuxna.

läppbalsam burts beesBurt´s Bees
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 46 kr
Helt naturliga ingredienser. Kokos, solros och bivax ser till att du får mjuka sköna läppar. Flera smaker, dofter och nyanser finns. Mycket omtyckt och bra produkt.
Till Butik | Ad – Ly

Nr 2 – Eco Cosmetics – Sensitive Havtorn

På en värdig andraplats hamnar ett mjukt och härligt lip balm från Eco Cosmetics. Det här är det bästa stiftet för dig som har känsliga läppar. 

Tack vare att stiftet innehåller havtorn så är det mycket bra att använda på torra och nariga läppar, speciellt under vintern. Stiftet är nämligen mycket återfuktande och härligt. 

Användare ger det här läppbalsamet fina betyg. Vår testpanel tyckte framförallt om hur snabbt det gick in i läpparna och återfuktade dem. Stiftet är kladdfritt och enkelt att använda. 

Stiftet är ekologiskt och dessutom veganskt. Det innebär att alla kan använda det för att mjukgöra sina läppar. 

eco cosmetics läppbalsamEco Cosmetics
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 49 kr
Ekologiskt och veganskt med havtorn. Mycket bra för känsliga läppar. Kanonbetyg överlag.
Till Butik | Ad – Ly

Nr 3 – Biotherm – Beurre de Levres

Denna produkt från Biotherm får högsta betyg av användare för att den är så pass lugnande och mjukgörande för läpparna. Dessutom är den otroligt återfuktande, vilket är perfekt för spruckna och svidande läppar under vintern.

Här får du inget traditionellt stift, utan läppbalsamet kommer i en liten tub. På så sätt är det mer hygieniskt. Krämen vårdar dina läppar och kan med fördel användas varje dag.

Det märks att krämen är mycket uppskattad av användare med tanke på att betygen är så höga. I sina recensioner skriver de bland annat att det är det bästa läppbalsamet på marknaden. Många tycker att det är det bästa de har provat för torra och spruckna läppar. 

biotherm-lip-balmBeurre De Levres Lip Balm – Biotherm
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 89 kr
Många anser detta vara den bästa läppbalsamprodukten för långvarig användning. Fina betyg och bra kvalitet.
Till Butik | Ad – Co

Nr 4 – Eco Cosmetics – Sol 30 Spf

Även det här mjuka lip balmet kommer från Eco Cosmetics. Det betyder att ingredienserna är ekologiska och vänliga mot både dig och miljön.

Det som är den stora fördelen med det här stiftet är att det har SPF 30. Du kan alltså vara ute i riktigt stark sol och ändå inte behöva oroa dig för att bränna läpparna. Vårt test visade att stiftet är mjukgörande för läpparna samtidigt som det skyddar dem. 

Förutom läpparna så kan du även använda stiftet på öron och näsa för att skydda de kroppsdelarna mot den obarmhärtiga solen.

Stiftet innehåller bland annat kakaosmör, havtorn, granatäpple och sheasmör. Det är alltså fullt med mjukgörande ingredienser. 

biotherm-lip-balmBeurre De Levres Lip Balm – Biotherm
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 89 kr
Många anser detta vara den bästa läppbalsamprodukten för långvarig användning. Fina betyg och bra kvalitet.
Till Butik | Ad – Co

Resten av artiklarna på bäst i test listan

lipscrub-avantAvant Skincare Age Protect & UV
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 677 kr
Lyxig scrub för läpparna. Ros, pion och sötmandel gör detta till en unik produkt som gör läpparna strålande och skyddade. För dig som tycker priset är ok så är det helt klart värt att testa denna.
Till Butik | Ad – Ly

Fler tester kommer snart

Guide inför köp av läppbalsam 

Om du får nariga läppar, då är det dags att ta hand om dem. Det bästa är att smörja in läpparna så ofta som möjligt. Det gör du enklast med ett mjukgörande stift i fickan. 

Vad är ett läppbalsam?

Du har säkert hört talas om den här produkten under ett annat namn, nämligen cerat. Det är en mjukgörande kräm, ofta i form utav ett stift, som vårdar dina läppar.

Det är perfekt att stryka på stiftet några gånger per dag när det är kallt utomhus och torrt inomhus. Då kan du antingen läka dina läppar eller förhindra att de blir torra och spricker. 

Det finns alternativ i alla prisklasser. Du gör dock bäst i att satsa på ett stift med så naturliga ingredienser som möjligt. De säljs ofta i skönhetsbutiker, på apotek och i hälsokostbutiker och behöver inte alls vara särskilt dyra. Välj rätt produkt så att dina läppar mår bra.

bästa läppbalsam med naturliga ingredienser

Måste mitt mjukgörande stift innehålla SPF?

Nej, stiftet måste inte innehålla SPF och det är långt ifrån alla produkter som gör det. SPF är bara nödvändigt på sommaren om det är mycket stark sol. Det är till exempel en smart produkt att ha med sig till stranden. 

På vintern är solen dock så svag att det är viktigare med mjukgörande egenskaper än SPF. Det kan dock vara bra med SPF om du är och åker skidor i fjällen och tillbringar långa dagar utomhus i solen. 

Är ett dyrt stift bättre än ett billigt?

Vårt test visar att det inte är nödvändigt att köpa ett dyrt återfuktande stift. Det är snarare så att även billiga alternativ är mycket bra. Det är snarare än smaksak vad du föredrar för produkt.

Det bästa är att testa flera läppbalsam för att hitta det som du tycker bäst om. Det är viktigt att konsistensen känns skön på dina läppar.

Vilket stift är bäst för mina läppar?

Generellt kan man säga att läppbalsam med ekologiska och naturliga ingredienser är bäst för dina läppar. Då vet du att dina läppar inte absorberas farliga ämnen.

Alla produkter på vår topplista innehåller bra ingredienser så du kan lugnt smörja in läpparna hur mycket du vill. 

Vilka ingredienser är bäst?

Om du vill ha ett naturligt läppbalsam så finns det vissa ingredienser som är bättre än andra. Det gäller framförallt de oljor och butters som finns och som mjukgör och återfuktar dina läppar.

För att få ett mycket bra stift så bör du kika efter följande ingredienser: 

  • Sheasmör
  • Kokosolja
  • Aloe vera
  • Kakaosmör
  • Bivax

Ju fler mjukgörande ingredienser som finns, desto bättre. Det är dessutom ett faktum att de ovanstående ingredienserna ger välbehövlig näring till torra och nariga läppar. Om dina läppar har spruckit så kan det svida när du smörjer på krämen, men det är inget farligt. 

grundingredienser i ett bra läppbalsam

Att tänka på när du ska köpa läppbalsam 

När du ska köpa ett nytt läppbalsam för torra läppar så finns det många saker att tänka på. Det finns nämligen ett riktigt stort utbud av produkter att välja mellan. 

För det första bör du fundera på när du ska använda ditt läppbalsam. Om du ska använda det under sommaren så är det bra om stiftet innehåller SPF. Om du däremot ska använda det under vintern så ska fokuset ligga på återfuktning och de mjukgörande egenskaperna. 

Välj också en produkt som har en hygienisk förpackning. Du vill helst inte köpa en mjukgörande kräm som förvaras i en burk. Om du måste stoppa ner fingrarna i burken så ökar risken för bakterier. 

När du har köpt ett stift, fundera på hur dina läppar känns efter användningen. Blir läpparna direkt mjuka och lena eller fortsätter de att vara nariga? Om du måste återapplicera stiftet alldeles för ofta, då kanske du behöver testa en ny produkt. 

Vanliga frågor – Läppbalsam

Ska jag ha samma läppbalsam på sommaren och vintern?

På sommaren är det vid soligt väder bra att ha ett med solskydd (SPF), på vintern är behovet oftast en bra återfuktning.

Vad bör ett bra läppbalsam bestå av?

De vanligaste basprodukterna i de bästa läppbalsam på marknaden består av sheasmör, kokosolja, aloe vera, bivax eller kakaosmör.

När ska jag använda Läppbalsam?

Balsamet bör användas när du känner att dina läppar börjar bli torra.

Bästa läppbalsamet

Vår provpanel har gjort en gedigen test av olika läppbalsam där du hittar vår favorit i topplistan. Det ska sägas att det är flera läppbalsam som håller en bra nivå så bland de som finns på vår lista så är det ingen som är direkt dålig.

Här kommer du till vår topplista över bästa läppbalsam.

Läs gärna fler av våra tester och guider. Kanske denna som handlar om bästa lip plumber kan vara något för dig. Läppbalsam är också en av de produkter som ibland är med i goodieboxarna, läs mer om dessa och få rabatt här.

 Bästa Läppbalsam – Bäst i vårt test

  1. Bäst i vårt test : Burt´s Bees
  2. Bästa med färg: Burt´s Bees
  3. Populäraste läppbalsamet : Beurre De Levres Lip Balm – Biotherm
  4. Lyxigaste produkten: Avant Skincare Age Protect & UV

Källor

https://sv.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4ppbalsam