Hem » Naglar » Bästa gellacken 2024

Bästa gellacken 2024

Vill du ha perfekt manikyrerade naglar året runt? Då ska du satsa på att köpa hem riktigt bra gellack. Med dessa lack kan du nämligen få salongsnaglar på ett kick.

Det mest hållbara lacket ger dig glossiga naglar som håller i flera dagar utan att bli skavt i kanterna. I vårt test har vi testat mängder med olika nagellack för att hitta de bästa alternativen för din manikyr. Häng med så kikar vi på bästa gellacken!

Här hittar du även vår egna undersökning som innehåller en enkät om vilka egenskaper som kunderna föredrar samt vilka som är deras favoritmärken när det kommer till att välja gellack.

Sidan innehåller annonser

bästa gellack just nu

Bäst i test gellack                 

Vi har klämt och känt på mängder av nagellack, målat, testat och läst alltifrån användarrecensioner till tester för att hitta det gellack som är bäst i test. Genom att granska utbudet på djupet så har vi valt ut de fyra bästa gellacken som du bör satsa på.

Nr 1 – Le Mini Macaron – Single Gel Polish Set Coffee Shop

Single Gel Polish Set Coffee Shop är det ultimata kitet för dig som vill ha jordnära färger på dina naglar. Här får du tre lyxiga färger i nyanserna espresso, latte och café crème. Lacken innehåller både baslack, färgat lack och topplack. Därför får du ett beständigt resultat som håller i flera dagar.

Efter några korta drag så får du en egen gelmanikyr som härdar på 30 sekunder. Tester visar att resultatet är glansigt och fint i cirka 10 dagar. Därefter är lacket enkelt att ta bort med märkets egna borttagningsprodukter. Här hittar du denna produkt i flera färgkombinationer

le-mini-macaronSingle Gel Polish
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 179 kr
Det här nagellacket är en 3-i-1 produkt som härdar på bara 30 sekunder. Ett stort plus är det stora utbudet på läckra färger! Få salong-snygga naglar hemma snabbt och enkelt helt enkelt. Många tycker att det är ett av de bästa lacken som finns och tycker att det håller riktigt bra!
Till Butik | Ad – Ly

Nr 2 – Essie – Gel Couture – Top Coat

För dig som vill fixa hållbara gelnaglar hemma krävs det produkter av bra kvalitet. Detta genomskinliga topplack från Essie är en av de mest populära och bästa produkterna på marknaden.

Användare ger lacket högsta betyg och anser att det får naglarna att se glossiga och fina ut extra länge. Topplacket skyddar nämligen ditt nagellack från att bli repigt eller avskavt.

Du förseglar ditt färgade nagellack med detta topplack och låter det sedan torka. Det bästa är att du inte behöver använda någon UV-lampa för att få ett snyggt resultat. Eftersom du endast målar på ett lager håller flaskans innehåll mycket länge.

rimmel-londonSuper Gel Top Coat Transparent
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 59 kr
Ett genomskinligt gellack som fungerar som en top coat. Gör att nagellacket håller mycket längre, ända upp till 14 dagar! Det är lika lätt att ta bort som ett vanligt nagellack, vilket är ett stort plus. Många tycker att det har en riktigt bra hållbarhet och att naglarna glänser fint!
Till Butik | Ad – Cp

Nr 3 – Le Mini Macaron – Gel Manicure Kit Fair Gloss

Detta kit innehåller allt du behöver för att kunna göra en professionell manikyr hemma. Bland annat
ingår en smidig LED-lampa som härdar dina naglar på bara 30 sekunder. På så sätt behöver du inte
lägga ner timtals på att fixa dina naglar.


Du kan enkelt ladda LED-lampan med hjälp av en USB-nagel. I detta kit ingår det ett fantastiskt
gellack i babyrosa färg som matchar alla hudtoner. Det ingår dessutom en nagelbandsskrapa, en
nagelfil och remover pads för att ta bort nagellacket.
Resultatet blir glansiga naglar som håller i flera veckor utan att bli skavda i kanterna. Det är alltså
perfekt för dig som vill ha en fräsch manikyr till ett överkomligt pris.

Guide inför köp av gellack

De flesta tjejer och kvinnor målar sina naglar, så varför göra det med ett vanligt lack som slits bort direkt, när du istället kan välja ett mer hållbart och glossigt alternativ? Vill du piffa till dina naglar ytterligare så kanske du även ska fundera på gelnaglar, detta kan du läsa om i vårt test av bästa gelenaglar.

Vad är ett gellack?

Ett gellack är ett tjockare lack som är mycket hållbart och som inte slits lika lätt som ett tunt lack. Det är dock skillnad mellan detta lack och gelnaglar som härdas under en viss lampa. Generellt behöver detta lack endast torka ute i luften.

Varför ska jag använda ett gellack?

Denna typ av lack passar perfekt för dig som jobbar mycket med händerna, som snabbt får ditt nagellack avskavt och som vill måla dina naglar så sällan som möjligt. Det är dock mindre bra för dig som vill byta färg ofta efter som det tar lite längre tid att ta bort det.

Denna typ av lack är helt enkelt mycket mer hållbart och dina naglar ser välmanikyrerade ut under en längre tid.

snyggt gellack

Hur applicerar jag denna typ av nagellack?

Du applicerar ett gellack på samma sätt som ett vanligt lack. Du behöver alltså bara måla på det och låta det torka. Vissa lack behöver dock härdas med en UV-lampa eller LED-lampa, så var noga med att läsa på om produkten du köper.

 1. Torka av dina naglar ordentligt så att de är rena från smuts och fett
 2. Måla naglarna med ett baslack för att skydda dem mot missfärgning (optimalt)
 3. Måla naglarna med ditt utvalda lack i två lager och låt dem lufttorka mellan varje målning
 4. Försegla färgen med ett topplack så att det blir mer slittåligt (optimalt)

Om du regelbundet målar naglarna med ett topplack så håller sig färgen fin ännu längre. I så fall kan du använda det genomskinliga topplacket var tredje dag.

Hur får jag ett salongsresultat hemma?

För att få ett salongsresultat hemma behöver du bara ett nagellack. För bäst resultat kan du dock kombinera lacket med ett baslack, ett topplack och en nagelbandsskrapa som formar dina naglar. Då får dina naglar en riktigt härlig behandling.

För ett mjukt och glansigt resultat kan du även inkludera en nagelbandsolja i din manikyr. Då blir nagelbanden mjuka och du förhindrar att de spricker om vädret är torrt och kallt.

Att tänka på när du ska köpa gellack

För att hitta det absolut bästa lacket för dina naglar så finns det några saker som är bra att tänka på. Då ökar nämligen chansen att du blir nöjd med ditt resultat.

 • Färg – Fundera på vilka färger du vill ha. Det kan vara kul att byta färg efter säsong och årstid.
 • Pris – Hur mycket pengar vill du betala för ditt nagellack?
 • Hållbarhet – Hur länge håller sig nagellacket fint? Använd ett topplack för bästa resultat.
 • Recensioner – Läs användares recensioner om olika lack, då är det enklast att hitta ett riktigt bra lack.

Resultat av vår undersökning – enkät gellack

Vi frågade 50 personer som är vana att använda gellack vad de tycker är viktigast. Detta har vi sedan tagit hänsyn till när vi valt ut produkter till vår egen topplista. Vi har också frågat vilka produkter som kunderna har som favoriter.

Hur viktig är denna faktor?LiteGanskaMycketHelt avgörande
Pris38642
Hållbarhet021434
Enkelt att ta bort0301010
Märke35654

Enkät – vad är viktigt när du köper gellack

Slutsatser vi drar av svaren är att det man prioriterar i allmänhet är att gellacket ska hålla länge men vara enkelt att ta bort när man väl bestämmer sig för det. Pris och vilket märke det är som gör produkten är av underordnad betydelse för de flesta.

När det gäller favoritmärken bland gellacker så har vi gjort en sammanslagning av enkätsvaren och en analys i programmet Ahref där man kan se vilka som är de vanligaste sökningarna på nätet inom olika kategorier. Listan blir så här

 1. Essie
 2. Depend
 3. Opi
 4. HM
 5. Isadora
 6. nailster
 7. Sally Hansen
 8. Semilac
 9. Silcare
undersökning gellack

Vanliga frågor – gellack

Måste jag härda alla gellack med en UV-lampa?

Nej, du behöver varken någon UV-lampa eller LED-lampa för att härda vissa lack.

Hur länge håller sig lacket fint?

Om du köper ett lack från ett kvalitetsmärke kan du räkna med att din manikyr håller sig fin i 10-12 dagar.

Kan jag bland lack från olika märken?

Ja, du kan ha baslack, färgat nagellack och topplack från olika märken.

Är kvalité viktigt?

Att ha ett bra märke på lacken kan vara viktigt och spara dig pengar i längden, detta är för att dem oftast vara mycket längre innan dem spricker upp på naglarna.

Bästa gellack som vi ser det

Vår metod för att ta fram en guide och topplista för en produkt bygger på ett par olika steg. Först får vår testpanel testa ett antal produkter som de sedan skriver en recension om. Sedan går vi igenom de tester, betyg och omdömen som vi kan hitta på olika ställen.

När detta är gjort så sammanställer vi en egen topplista där vi anser att de bästa produkterna som finns just nu listas. Vi gör jobbet åt dig som går i tankar att köpa en produkt helt enkelt.

Här kommer du till vår topplista över bästa gellack.

handla gellack online

Instruktionsvideo användning av gellack

Det är givetvis lite olika hur man använder gellack från olika tillverkare, men här har ni ett exempel på hur det kan gå till med ett antla tips & trix.

Här kan du köpa gellack

Gellack finns att köpa i en del stormarknader men framförallt i specialbutiker och varuhus med egna skönhetsavdelningar (ex H&M, Åhlens, NK)

Har du valt vilken sort du helst vill ha och vill köpa den billigt och bekvämt så använd våra länkar till butiker för att handla direkt online.

Där får du alltid bästa priset.

Alternativa leverantörer och inköpsställen

De flesta av våra produkter kan även köpas hos exempelvis LykoÅhlens eller Stylingagenten, vi har valt bäst pris och frakt när du går till butik vi knapparna, men har du annat du ska köpa så använd gärna någon av dessa alternativa leverantörer.

 Bästa gellacket- Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Single Gel Polish
 2. Fullt kit : Single Gel Polish
 3. Billigast köp : Iconails Gel Lacquer
 4. Bästa hållbarhet : Super Gel Top Coat Transparent
 5. Innehåller lampa : Le Mini Macaron Gel Manicure Kit – Fairy Floss

Hela topplistan i vårt bäst i test – bästa gellacken

le-mini-macaronSingle Gel Polish
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 179 kr
Det här nagellacket är en 3-i-1 produkt som härdar på bara 30 sekunder. Ett stort plus är det stora utbudet på läckra färger! Få salong-snygga naglar hemma snabbt och enkelt helt enkelt. Många tycker att det är ett av de bästa lacken som finns och tycker att det håller riktigt bra!
Till Butik | Ad – Ly
rimmel-londonSuper Gel Top Coat Transparent
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 59 kr
Ett genomskinligt gellack som fungerar som en top coat. Gör att nagellacket håller mycket längre, ända upp till 14 dagar! Det är lika lätt att ta bort som ett vanligt nagellack, vilket är ett stort plus. Många tycker att det har en riktigt bra hållbarhet och att naglarna glänser fint!
Till Butik | Ad – Cp
Le-mini-macaron-gel-manicure-kit-fairy-flossLe Mini Macaron Gel Manicure Kit – Fairy Floss
Läs mer
Nr 3 Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 479 kr
Samma populära kit från Le Mini Macaron, men med en riktigt söt ljusrosa färg! Den fina UV-lampan som ser ut som en macaron kommer med en USB-kabel som gör den lätt att använda. Viss användare tycker att den är lite knepig att applicera, men de flesta är mycket nöjda med detta kit!
Till Butik | Ad – Ly
70-take-me-outGel Couture
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 149 kr
Ett lyxigt gellack från Essie som kommer i många vackra färger! Du får fina gelnaglar utan UV-lampa som håller i upp till 12 dagar. Populär hos kunderna och de ger extra beröm för hållbarheten!
Till Butik | Ad – Ly
lumene-gel-effectLumene Gel Effect
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 69 kr
Snabbtorkande fint lack med gelfinish! Till ett lågt pris får du hållbar färg med en yta som glänser. Användare tycker att det är enkelt att få ett bra resultat och att färgerna är riktigt fina!
Till Butik | Ad – NF
miracle-gelMiracle Gel
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 108 kr
En innovativ lösning för att få till fina gelnaglar hemma utan UV-lampa! Resultatet blir slitstarkt och vackert, och håller i två veckor. Många gillar penseln väldigt mycket och att det håller förvånansvärt bra!
Till Butik | Ad – Nf
clear-nail-6-in-1Clear Nail Gel 6-In-1
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 69 kr
Det här lacket är som 6 produkter i en. Det är en klar gel som lägger sig fint på ditt vanliga nagellack och ger känslan av att ha gelnaglar! Får fina omdömen för hållbarheten av användare.
Till Butik | Ad – Nf
CatriceIconails Gel Lacquer
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐ (3/5) » Pris 36 kr
Här får du många fina färger att välja på! Ger en fin gelliknande yta som håller riktigt länge. Lågt pris och att nagellacket dessutom är veganskt ger ett stort plus! Användare är väldigt nöjda med det här lacket och tycker att man får mycket nagellack för pengarna.
Till Butik | Ad – Cp

Slutsatser

Ett gellack är ett tjockare lack som är mycket hållbart och som inte slits lika lätt som ett tunt lack. Du applicerar ett gellack på samma sätt som ett vanligt lack. Du behöver alltså bara måla på det och låta det torka. Vissa lack behöver dock härdas med en UV-lampa eller LED-lampa.

Om du köper ett lack från ett kvalitetsmärke kan du räkna med att din manikyr håller sig fin i 10-12 dagar.

Källor

https://lyko.com/sv/magazine-old/fakta/hur-skadliga-ar-egentligen-gellack-med-led

https://sv.wikipedia.org/wiki/Nagellack

Uppdaterad 2022-12-28