Hem » Guider » Unna dig en fotmassage med bästa fotmassageapparaten Flowfeet – läs vår test

Unna dig en fotmassage med bästa fotmassageapparaten Flowfeet – läs vår test

En skön fotmassage vill vi alla kunna unna oss. Massage kommer med många positiva aspekter men det kan bli kostsamt i längden att gå på regelbunden massage. Därför kan en fotmassageapparat hemma göra susen. 

Fotmassage genom en fotmassageapparat i hemmet är något som växt fram som ett populärt redskap och blir allt mer populärt. Det är kanske inte helt lätt att hitta rätt produkt på marknaden därför har vi utfört tester på olika maskiner och vi har korat en vinnare. 

Vi kan verkligen rekommendera Flowlife Flowfeet som den bästa fotmassage maskinen. 

Sidan innehåller annonser

Flowfeet fotmassageapparat
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 2490 kr
Detta är den bästa fotmassageapparat som vi har testat. Den får allmänt väldigt goda kundbetyg. Ger skön massage och ökar blodcirkulationen.
Till Butik | Ad – FL

Flowfeet produktbeskrivning

Det är det svenska företaget Flowlife som står bakom fotmassage-maskinen Flowfeet. Företaget har mest blivit kända för sina massage pistoler men med Flowfeet har de fått mycket positiv uppmärksamhet och fått bra omdömen av användare. Vi har testat denna produkt som tar hand om hela foten. 

Fotmassage med Flowfeet kramar, värmer och masserar dina fötter för att ge en massage som både är effektiv och skön för fötterna. Produkten är utformad så du sätter in hela fötterna i den så den omsluter hela dina fötter. Trots bra med funktioner är den enkel att använda. 

Maskinen väger 6,5 kilo och har måtten 45 * 40  * 27 centimeter, vilket innebär att den inte är speciellt svår att förvara när den inte används. Apparaten är enkel att använda med överblickbara inställningar men erbjuder ändå stor flexibilitet. 

Funktioner

Med Flowlife finns det många fördelar såsom luftrenare, tvättbar insida, olika program och värmelampa. Flowlife Flowfeet hjälper till att få igång blodcirkulationen och du slipper ömma och trötta fötter. En kombination av värme och infraröd ljusterapi minskas spänningarna i fötterna. 

Du har möjligheten att justera styrkan på massagen i tre olika lägen och det finns även tre olika massageprogram som du kan välja mellan. 

Standardprogrammet ger en jämn massage över fötterna och massagehuvud masserar undersidan av dina fötter. Ovansidan och sidorna av fötterna masseras med plastkuddar som utvidgas med luft och trycker på fötterna. 

Standardprogrammet väljs automatiskt när maskinen startar men du kan välja andra program som ger mer intensitet och stretchande massage. Ska du välja de andra programmen är det bra att ha värmt upp dina fötter innan. Antingen genom egna övningar eller genom att först använda standardprogrammet. 

Programmen fokuserar på lite olika massage ett för shiatsumassage, en för lufttryck och en som kombinerar båda. Med den lägsta styrkenivån och värmefunktion får du en skön och avslappnande massage medan högst nivån ger dig rejält masserade fötter som är perfekt för trötta fötter. 

Program ett: Fotmassage under hela foten med större fokus på hälen

Program två: Intensivt program som kramar åt hela foten för att sakta släppa trycket. Ett program speciellt framtaget för att öka blodcirkulationen i foten.

Program tre: Masserar mellanfotsbenen 

Fördelar med fotmassage

Massage har visat sig har smärtlindrande effekter på kroppen och en ökad blodcirkulation kan göra dig varm, ta bort stelhet och andra kroppsliga besvär.  

Zonterapi även kallat reflex zonterapi och reflexologi är en metod inom alternativmedicin som går ut på att kroppen har punkter på vissa ställen, bland annat fötterna som kan stimulera kroppens olika organ när tryck appliceras på dessa punkter. Varje punkt motsvarar ett organ. Genom att trycka på punkterna kan man stimulera blodflödet och hjälpa kroppen att läka sig själv. 

Vid traditionell fotmassage masseras fötternas olika delar med cirkulära rörelser. Varje tå, trampdynorna, hälen, ovansida och ankel masseras. En elektronisk fotmassageapparat kommer åt många av fötternas punkter.

Det finns många fördelar med skön fotmassage. Främst är det avslappnande och skönt men det finns även andra fördelar med fotmassage. Massage kan hjälpa trötta och ömma fötter, användas för att förbättra blodcirkulationen. 

  • Kalla fötter: Om blodcirkulationen i dina fötter är dålig innebär det ofta kalla fötter. Under vinterhalvåret kan problemen öka och det beror på att blodkärlen drar ihop sig när det är kallt ute. 
  • Svullna fötter: Det samlas oftast mycket blod i fötterna som leder till svullnad. Det beror på att fötterna är långt från hjärtat som pumpar runt blodet. 
  • Kramp: Det finns olika orsaker till kramp i fötterna såsom exempelvis dålig blodcirkulation, överbelastning, brist på mineraler och vitaminer. När du regelbundet behandlar dina fötter med Flowfeet kan dessa åkommor minskas. 
  • Förhårdnader: Förhårdnader kan uppstå när du exempelvis använder skor som trycker på fötterna med även aktiviteter som löpning kan bidra till förhårdnader. Flowlife flowfeet kan hjälpa till att minska förhårdnader genom att stimulera fötterna med massage och tryck på fotsulan så att blodflödet ökar 

Flowfeet omdöme

Det är långt ifrån bara vi som har Flowfeet som vår favorit bland fotmassage-apparater. Produkten har fått riktigt bra omdömen av användare och har hamnat som bäst i test i många recensioner och tester. 

test av flowfeet fotmassageapparat
Bild från vårt test av fotmassageapparaten Flowfeet

Provar du Flowfeet kommer du inte bli besviken utan du kommer förstå varför så många ger produkten så höga betyg. Testa och se vilket program som blir bäst för dig och dina fötter. 

Ta gärna ett bad innan du kör din fotmassage, har du inte plats? Inga problem, kolla in denna artikeln om bästa hopfällbara badkar.

Läs gärna om en annan riktigt bra produkt från Flowlife nämligen massagekudden Flowpillow.

Flowfeet fotmassageapparat
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 2490 kr
Detta är den bästa fotmassageapparat som vi har testat. Den får allmänt väldigt goda kundbetyg. Ger skön massage och ökar blodcirkulationen.
Till Butik | Ad – FL

/ Beautiq.se

Uppdaterad 2022-12-28