Hem » Hud » Bästa fotfilen 2022

Bästa fotfilen 2022

Har du förhårdnader på fötterna och är i behov av en fil? I så fall är det här rätt test för dig! Vi ska nämligen utse den bästa fotfilen för dig som vill ha mjuka fötter.

Alla vill ha lena fötter på sommaren, men vad är egentligen bäst, en manuell eller elektrisk fil? Det ska vi ta reda på nu. Häng med så sätter vi igång!

Topp 3 produkter – Bästa fotfilen

babyliss-fotfilBabyliss metallfotfil 2-sidig
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 50 kr
Omtyckt och populär fotfil från Babyliss. En grov och en fin sida gör att du kan ge dig på de flest förhårdnader. Bra betyg och omdömen överlag.
Till Butik | Ad – SH
scholl-elektrisk-fotfilScholl Velvet Smooth – elektrisk fotfil
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 299 kr
Smidig elektrisk fotfil (batteri) som hjälper dig att få mjuka fina fötter utan större ansträngning. Grymt bra och bäst på marknaden är några omdömen som användare delat med sig av.
Till Butik | Ad – Ly
palmetten-fotfilPalmetten
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 29 kr
Billig och snygg fotfil i trä. Fungerar som det är tänkt enligt användare.
Till Butik | Ad – Ly

Hela bäst i test listan hittar du här.

bästa fotfilen

Bäst i test av fotfilar – vår topplista

Vi har genomfört ett djupdykande och ingående test för att kunna utse den bästa fotfilen just nu. Det finns ett riktigt stort utbud, men vi lyckades sålla ut de mest lämpade produkterna för uppgiften.

Oavsett om du vill ha en manuell eller elektrisk fotfil så kan du hitta bra alternativ på vår topplista. Vi har både själva granskat produkterna och läst användares recensioner. Du kan alltså lita på att listan består av riktigt vassa filar!

Nr 1 – BaByliss – Metallfotfil 2-sidig

Vår testvinnare blir en 2-sidig metallfotfil från BaByliss. Den är riktigt mångsidig och resultatet blir direkt lena och mjuka fötter. Om du använder den här filen regelbundet, då kommer du att slippa förhårdnader och självsprickor. 

Användare anser att filen fungerar riktigt bra på hård hud, speciellt om den används direkt efter duschen när huden är varm. 

I vårt test stod det snabbt klart att filen var mycket behändig och enkel att använda. Den klarar dessutom av rejäla förhårdnader tack vare raspen på ena sidan. Raspen är i metall och den är mycket hållbar. 

Med den här filen behöver du inte oroa dig för bakterier. Du kan snabbt skölja av den med varmt vatten för att hålla den ren och hygienisk. 

babyliss-fotfilBabyliss metallfotfil 2-sidig
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 50 kr
Omtyckt och populär fotfil från Babyliss. En grov och en fin sida gör att du kan ge dig på de flest förhårdnader. Bra betyg och omdömen överlag.
Till Butik | Ad – SH

Nr 2 – Scholl – Velvet Smooth

Om du vill ha en elektrisk fotfil, då är det här det bästa alternativet. Scholl är välkända för att tillverka bra fotvårdsprodukter och den här elektriska filen är inget undantag.

Filens papper snurrar automatisk och ger dig len hud på fötterna utan att du behöver anstränga dig. Tack vare dess simpla utformning kommer du åt överallt. Eftersom filen drivs av batterier så behöver du inte bekymra dig för någon sladd. På så sätt kan du använda den i badrummet om du vill.

Användare upplever att filen verkligen gör sitt jobb och att det krävs relativt lite ansträngning för att få ett bra resultat. 

scholl-elektrisk-fotfilScholl Velvet Smooth – elektrisk fotfil
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 299 kr
Smidig elektrisk fotfil (batteri) som hjälper dig att få mjuka fina fötter utan större ansträngning. Grymt bra och bäst på marknaden är några omdömen som användare delat med sig av.
Till Butik | Ad – Ly

Nr 3 – Palmetten – fotfil

Palmetten är en fil som får jobbet gjort snabbt och effektivt. Det är en klassiskt utformad fil med en liten tvist. Den är tillverkad av trä, vilket är perfekt för dig som vill minska på all plast i badrummet. Därför får den extra pluspoäng av oss.

Filen är lätt att ta med i necessären när du är ute och reser. Den utgör ett bra motstånd för alla sorters förhårdnader och ger dig mjuka fötter året runt om den används regelbundet. 

Användare ger filen genomgående höga betyg. Vi tycker att den är ett mycket bra val för både dina fötter och miljön!

palmetten-fotfilPalmetten
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 29 kr
Billig och snygg fotfil i trä. Fungerar som det är tänkt enligt användare.
Till Butik | Ad – Ly

Nr 4 – Hydréa London – Curved Wooden Foot File with Ceramic Micro Crystals

Denna fotfil får höga betyg av användare eftersom den är både snygg och praktiskt. Här får du en FCS-certifierad fil som är tillverkad i bokträ. Du slipper alltså onödig plast i produkten.

Tester visar att de keramiska mikrokristallerna i filen verkligen gör sitt jobb. Förhårdnader försvinner mycket lätt, speciellt om du använder filen på varma fötter. Se därför till att bada dem innan du sätter igång. 

Tack vare det faktum att filen är lätt böjd i sin utformning så kommer du enklare åt alla ställen på fötterna som ofta får förhårdnader. Filen ger dig inte bara mjukare fötter, utan du får även en ökad blodcirkulation. 

hydrea-london-fotfilHydréa London
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 129 kr
Fotfil av FSC® certifierat bokträ som har en yta av keramiska mikrokristaller som naturligt tar bort torr och hård hud på fötterna. Håller längre än andra. Snyggast!
Till Butik | Ad – Ly

Resten av artiklarna på bäst i test listan

Fler tester kommer snart

Guide inför köp av en fotfil 

Det är fler än vad man kanske tror som är i behov av en riktigt bra fotfil. De flesta vill ta hand om sina fötter när sommaren närmar sig och de ska gå barfota i sandaler. 

När ska jag fila fötterna?

Att fila fötterna skadar inte huden så länge som man filar lugnt och metodiskt och slutar när alla förhårdnader är borta. Se dock till att inte fila för mycket. 

Det bästa är att fila fötterna efter duschen eller badet. Då har förhårdnaderna blivit varma och mjukats upp. Det blir helt enkelt mindre ansträngande att fila bort dem när de är mjuka. 

Du kan fila fötterna året runt och de flesta behöver göra det någon gång per vecka för att underhålla resultatet. 

Vad är bäst – en elektrisk eller en manuell fil?

När du ska köpa en fil så ställs du direkt inför frågan om du ska välja en manuell eller en elektrisk. Vad som är bäst är faktiskt en smaksak. Det finns nämligen bra modeller av båda varianterna. Användare upplever att båda sortens filar får jobbet gjort.

En elektrisk fil är något mindre ansträngande att använda och helt enkelt mer ergonomisk. Du behöver inte trycka och dra så hårt, utan det är filen som snurrar och gör jobbet. Begreppet elektrisk är något missledande i sammanhanget. De flesta filar drivs nämligen av batterier snarare än el.

Med en manuell fil krävs det lite mer ansträngning, speciellt om du har tjocka förhårdnader. En fördel med den manuella filen är dock det låga priset. Det blir mer ekonomiskt att byta ut den när den är sliten eller ofräsch.

bästa elektriska fotfilen

Använda på torr eller fuktig hud?

Hur ska du egentligen använda din fil? De flesta användare är överens om att det är bäst att fila fötterna när de är varma och mjuka efter duschen. Att fila torra fötter är mer ansträngande och tidsödslande. Om du ska använda en rasp, då är det extra viktigt att fila fötterna när de är varma och fuktiga. 

Se till att bada dina fötter i 15-20 minuter innan du sätter igång och filar. Smörja sedan in dem med en vårdande fotkräm när du är klar. 

Vilken effekt behöver du uppnå?

Fundera även på vilken effekt du vill uppnå med filen. En rasp är oftast bäst när det gäller stora, tjocka förhårdnader och ovårdade fötter. Då krävs det lite mer rejäla tag. Den bör kompletteras med en fin, len fil att avsluta omvårdnaden med. 

Ett lent sandpapper är däremot bäst för dig som enbart har små förhårdnader och mindre torra partier. Då behöver du vara mer försiktig med dina fötter.

fila fötterna

Att tänka på när du ska köpa en fotfil 

När du ska köpa en ny fotfil, då finns det några saker som är bra att ha i åtanke. Att hitta den produkt som är bäst i test kräver nämligen lite jämförelse. Dessutom har olika användare olika behov och önskemål. 

Vi rekommenderar dig att fundera på följande saker för att komma fram till vilken sorts fil du vill ha:

  • Manuell eller elektrisk 
  • Metall eller sandpapper 
  • Grov eller len 
  • Plast eller trä 

Vill du ha en elektrisk eller manuell fotfil och vilket sorts material ska den filande ytan vara gjord av? Det vanligaste är grovt och fint sandpapper samt grov och fin metall och rasp. Fundera även på vilket material du vill ha i själva filen om du väljer en manuell modell. Det finns bra alternativ i både trä och plast. 

När du har bestämt dig för vad du vill ha, ta då en titt i vår topplista för att hitta den bästa filen.

Alternativa leverantörer och inköpsställen

De flesta av våra produkter kan även köpas hos exempelvis LykoÅhlens eller Stylingagenten, vi har valt bäst pris och frakt när du går till butik vi knapparna, men har du annat du ska köpa så använd gärna någon av dessa alternativa leverantörer.

Vanliga frågor – Fotfil

Ska fötterna vara torra eller blöta när man filar dem?

Varma och fuktiga fötter är lättast att fila.

Är det bäst med elektrisk eller manuell fotfil?

Båda metoderna fungerar utmärkt. Det är lite mer ansträngande att göra det manuellt men resultatet är likvärdigt.

Hur får man bort större förhårdnader

När det är stora och tjocka förhårdnader så är det inte säkert att du får bort dem med en vanlig fotfil. Det kan då vara bra att börja behandlingen med en rasp.

När ska jag använda en fotfil?

en fotfil används oftast när du har fått hårdnader på fötterna och vill bli av med dem.

Bästa fotfilen

Vår provpanel har gjort en gedigen test av olika fotfilar där du hittar vår favorit i topplistan. Det ska sägas att det är flera fotfilar som håller en bra nivå så bland de som finns på vår lista så är det ingen som är direkt dålig.

Här kommer du till vår topplista över bästa fotfilen.

Läs gärna fler av våra tester och guider. Kanske denna som handlar om bästa fotkrämen kan vara något för dig.

 Bästa fotfilen – Bäst i vårt test

  1. Bäst i vårt test : Babyliss metallfotfil 2-sidig
  2. Mest sålda fotfilen: Palmetten
  3. Bästa elektriska fotfilen: Scholl Velvet Smooth – elektrisk fotfil
  4. Mest avancerade produkten: Scholl Velvet Smooth – elektrisk fotfil

Källor