Hem » Hud » Bästa eteriska oljorna 2024

Bästa eteriska oljorna 2024

Oavsett om du har svårt att sova, känner dig trött, vill få bättre koncentration eller letar efter bättre hudvård, kan eteriska oljor vara lösningen. 

Varje eterisk olja har sina specifika egenskaper och sina effekter. Välj olja som passar dig och effekten som du eftersöker bäst. Eteriska oljor har ett stort användningsområde. Ta hjälp av vårt bäst i test för att hitta de bästa eteriska oljorna.

Vi på Beautiq har genomfört ett stort test för att utse de bästa eteriska oljorna samt ge en bra guide till vilken som kan passa dig bäst.

Sidan innehåller annonser

Topp 3 produkter – Bästa eteriska oljorna

Pure lavendelolja eko
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 99 kr
En ekologiskt framställd olja från Healthwell utan tillsatser tilltalar våra testare. Funkar utmärkt vare sig du vill använda den till att sprida en härlig doft i huset, göra tvål, aromaterapi eller som tillsats i egen hudvård. Blir vinnare i vårt test för att den är väldigt dryg vilket gör den billig i längden samt dess mycket fina användare och testrescensioner. Samma serie finns i en mängd olika dofter med olika funktioner såsom, rosmarin, citrongrås, pepparmynta, eukalyptus och tea tree. Vår testvinnare just nu.
Till Butik | Ad – SH
better-you-eterisk-rosoljaBetter you eterisk rosolja
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 259 kr
Rosa Damascena är en mycket exklusiv ros som man har utvunnit denna eteriska olja ifrån. Kraftfull och blommig doft gör denna produkt till något extra. Priset är högt men den är å andra sidan dryg och lyxig om man vill ha något lite extra. Lugnande och balanserande effekt som även sägs vara bra mot oren hy. Testare älskar doften och effekten.
Till Butik | Ad – SH
pure-bastupaket-eteriska-oljorPure Bastupaket
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 299 kr
Perfekt paket för väldoft och aromaterapi i bastun. Mycket fräscha och välgörande dofter som passar bra i bastun. Doft av barrskog som är avslappnande och renar luftvägarna. Eukalyptusolja, som ger ro och piggar upp, även bra vid täppt näsa. Tallbarrsolja, frisk och upplyftande doft som även hjälper till vid avslappning och för att rensa tankarna. Blir riktigt sugen på en runda i bastun nu.
Till Butik | Ad – Sh

Gå via annonserna ovan för att komma till inköpsställe som vi anser ha bäst pris och villkor just nu. Alternativa leverantörer till flera av produkterna eller likvärdig är »  Lyko

Hela bäst i test listan hittar du här.

bästa eteriska oljorna

 Här har vi gjort en guide över hur du kan göra din egen tvål med eteriska oljor

Aromaterapi: Är det främsta området där eteriska oljor används. Det är en terapeutisk form och en metod som går ut på att sprida oljornas kraftfulla doft och använda ta vara på oljans egenskaper via luftvägarna. Detta är en metod som används i flera tusen år genom massage, aromalampor, massage, aromabad och ångbad. 

Du kan använda dig av en aromalampa för att sprida doftämnen från oljorna i rummet. Det gör du genom att droppa några droppar av den eteriska olja på vatten i lampan. Tänk på att lampan ska vara tillräckligt stor så inte vattnet förångas för snabbt. När oljan värms upp frigörs de kemiska ämnena och sprids i luften. 

Även luftfuktare är ofta gjorda så att man kan få dem att avge eteriska oljors dofter. Här hittar du de bästa luftfuktarna, Luftfuktarguide.se

Hudvårdsprodukt och parfymer: Är produkter där som oftast innehåller eteriska oljor både som verksam ingrediens men även som doftgivare åt produkterna. Tänk på att du inte ska använda oljorna direkt på huden då de oftast är koncentrerade och de kan orsaka hudirritation. Vill du däremot blanda egna produkter med eteriska oljor är det rimligt att blanda en koncentration på 1 % olika i hudkrämer och 10 % i parfymer. 

lavendelolja för lugn och ro

Fler testade produkter som hamnar utanför topp 3 men kan vara rätt för dig ändå:

nordic-superfood-eterisk-olja-sexNordic Superfood by Myrberg för lust
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 135 kr
En blandning av olika dofter med målet att uppnå välmående och lust (sex)Blanda i exempelvis massageolja eller lotion, fungerar även bra i badkar, bast eller i doftspridare. Njut på!
Till Butik | Ad – Ly

Tester pågår….

aroma terapi med eteriska oljor

Så utser vi bäst i test av eteriska oljor

Vi har tittat på andra användares upplevelser och läst recensioner om eteriska oljorna.

Andra saker vi tittat på är kvalitet, prisvärdhet och effekt. Vi hoppas att vår recension över de bästa eteriska oljorna hjälper dig i ditt val. 

Vår topprodukt som vi har utsett som vinnare har uppfyllt målen vi har inom ett antal olika områden. Den är bra för många, prisvärd och har fina användarbetyg överlag.

Sammanfattning

Eteriska oljor har många användningsområden såsom smaksättare, terapeutisk rengöringsmedel, ingrediens i skönhetsprodukter och mycket mer. Varje enskild olja har sina effekter och egenskaper.

Oavsett om du känner dig stressad, har svårt att sova, har problem med din hy eller vill bättra på din koncentration, finns det en olja som kan hjälpa dig med detta. Oavsett vilken eterisk olja som du väljer från vår lista kommer du få en bra produkt. 

FAQ – vanliga frågor om eteriska oljor

Var kan man köpa eteriska oljor?

Eteriska oljor finns i de flesta skönhetsbutiker som har hudvård och liknande i sortimentet. Störst utbud hittar du såklart online.

Har olika eteriska oljor olika effekt?

Jajemen, exempelvis rosmarin är bra för minne och lavendel används vid avslappning.

Var används eteriska oljor?

Eteriska oljor används ofta vid olika typer av terapier då de är uppfriskande och avslappnande. Även hudvård och parfymer innehåller ofta dessa oljor.

Vad kostar eteriska oljor?

en sådan olja brukar ligga på mellan 99-300kr beroende storlek.

Läs gärna fler av våra tester och guider. Kanske denna som handlar om bästa ansiktsserum kan vara något för dig.

 Bästa eteriska oljorna – Bäst i vårt test

  1. Bäst i vårt test : Pure lavendelolja Eko
  2. Eterisk olja mot förkylning : Pure eucalyptus
  3. Eterisk olja för sömn : Pure lavendelolja Eko
  4. Bästa eteriska oljan för ökad lust : Nordic Superfood Sex

Källor

https://sv.wikipedia.org/wiki/Eterisk_olja

https://monq.com/pages/99-aromatherapy-facts